Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Május 26. 13:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Újabb parkolóhelyekkel bővült városközpontunk

Újabb parkolóhelyekkel bővült városközpontunk

Ma (május 26-án) ünnepélyes keretek között került felavatásra a Szent Imre herceg utcában megépült járdaszakasz és a 12-14 férőhelyes autóparkoló.

A Szent Imre herceg utcában, a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény előtt egy kb. 50 m hosszúságban megújult a járda és ehhez a beruházáshoz kapcsolódóan egy kb. 12-14 férőhelyes autóparkoló is társult, mely az utca 60 m-es szakaszán valósult meg.

Egy évvel ezelőtt egy lakossági bejelentést követően a Göllesz iskola is tolmácsolta kérelmét az önkormányzat felé, melyben az oktatási intézmény nehéz megközelítése és a parkolóhelyek hiánya következtében felmerülő problémák megoldására kért segítséget.

Városunk önkormányzata a helyszíni terepszemlét követően jogosnak találta az észrevételt, így ígéretet tettek a kérelmezőknek, a probléma mielőbbi orvoslására. Az erre irányuló tervek megvalósításában nagyon jó partnernek bizonyult a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium Kossuth Lajos Középiskolája és Szakiskolájának vezetősége. Mint azt már egy korábbi cikkünkben tudattuk, az elmúlt évben már egy környékbeli parkoló kialakításában is – mely a Bajcsy utcán található - oroszlánrészt vállalt a középfokú oktatási intézmény.

Így történt ezúttal is, hiszen a járda és a parkolók is a Kossuth iskola diákjainak szakmai képzésével összekapcsolódva került kivitelezésre, az anyagi vonzatát pedig – a mindösszesen kétmillió forintot - városunk önkormányzata vállalta magára. Ez az összeg magában foglalja mind a járda, mind pedig a 12-14 férőhelyes parkoló megépítését.

Az ünnepélyes avatón Balla László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője köszönetet mondott Ágoston Tibornak, a Kossuth Iskola igazgatójának, hogy felkarolta a parkoló- és járdaépítésre irányuló ötletet. Szintén elismerő oklevelet vehetett át Csabai Csaba szakoktató is a kitartó és minőségi munkáért, mellyel a keze alatt dolgozó diákok nemcsak méltó környezetet varázsoltak a Göllesz Iskola elé, hanem megoldották az oktatási intézmény megközelíthetőségét és az autókkal való kényelmes megállást is.

Egy év alatt 35 parkoló épült. Ez a tendencia remélhetőleg folytatódni fog, hiszen nemcsak városunkban, hanem országszerte problémát okoz az autókkal való parkolás. Ezekkel a parkolókkal, valamint az idén még megépülésre kerülő piac környéki parkolóhelyekkel remélhetőleg Kiskunfélegyházán enyhülni fog a kaotikus állapot, melyet a teherautók és a számtalan személyautó okoz már nem csak a piacnapokon, hanem a hét bármely napján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.