Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Április 16. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Sokkolóan magas az egyszülős családok száma

Sokkolóan magas az egyszülős családok száma

Ma Magyarországon minden ötödik család egyszülős, ezek 86 százalékában az anya neveli egyedül a gyermekét vagy gyermekeit.

Az európai kutatások azt mutatja, hogy a gyermekek egyharmada teljesen, vagy életének egy szakaszában egyetlen szülővel nő fel.

Magyarországon minden második házasság válással ér véget – mondta el dr. Szabó Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézetének vezetője.

A KSH legutóbbi felmérése szerint több mint félmillió egyszülős család él az országban, ami körülbelül 1,2-1,3 millió embert érint. Ez egy nem egészen tízmilliós országban sokkolóan magas – magyarázta Nagy Anna, az Egyszülős Családok Klubja Alapítvány kuratóriumának elnöke hozzátéve, hogy ehhez jön még azoknak a száma, akik valamilyen módon szintén érintettek: akiket egyedül nevelt az édesanyja vagy az édesapja, akik nagyszülőként kapcsolódnak egy egyszülős családhoz.

Az sem jó, ha a gyerekek folyamatos feszültségben élnek amiatt, mert a szülők között megromlott a kapcsolat, de lelkileg az sem egészséges, ha nem kapják meg mindkét szülőtől a mintát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok