Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. November 27. 07:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Névadójukra emlékeztek természetjáróink

Névadójukra emlékeztek természetjáróink

A Kiskun Természetbarát SE 2003 óta minden évben tiszteletét fejezik ki Rockenbauer Pál természetjáró emléktáblájánál, mely a Platán utcai Általános Iskola udvarán kapott helyet.

Mint azt a november 26-án tartott megemlékezésen D. Nemes-Nagy Tibor a Magyar Közút, vezérigazgatója elmondta, hogy a már régóta tervezett megújítás valóra válhatott és az emléktáblát egy emlékoszlop váltotta fel.

A jeles eseményen a Kiskun Temészetbarát Egyesület Rockenbauer Pál szakosztályának tagjai mellett a kiskunfélegyházi természetjáró egyesület elnöke Bozó Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke Thuróczy Lajos, az összevont általános iskolák igazgatója Wolnerné Vidéki Szilvia valamint Kocsisné Tiszai Erzsébet, Kőháziné Kovács Mária tanárnő is megjelent.

Dr. Nemes-Nagy Tibor köszöntő beszédét követően Meizl Ferenc a Platán Általános Iskola volt igazgatója mesélt az egybegyűlt ünneplőknek Rockenbauer Pál emléktáblájának történetéről. Az iskola nyugalmazott igazgatója annó 13 évvel ezelőtt tette lehetővé, hogy a nagy természetjáró emléktáblája, hozzá méltó helyen, az iskola pihenőparkjában legyen. Azóta is örömmel tapasztalja, hogy évről-évre egyre több természetjáró hajt fejet a legnagyobb természetjáró, televíziós szerkesztő, a magyar televíziós természetfilmezés megteremtőjének emlékművénél. Rockenbauer Pált a legtöbben országjáró „kéktúrafilmjeiről”, a tévében többször is vetített Másfélmillió lépés Magyarországon, illetve …és még egymillió lépés című sorozatairól ismerik. Nevét őrzi a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra hosszútávú (560 km-es) turistaútja, melyet az …és még egymillió lépés forgatása során bejárt útvonalon alakítottak ki 1989-ben. Városunkban 2003-ban, születése 70. évfordulóján helyezték el az emléktáblát a Platán utcai Általános Iskola Pihenőparkjában.

Meizl Ferenc méltató szavait követően a megjelentek néma csendben helyezték el tiszteletük koszorúit és mécseseit a megújult emlékoszlopnál ezzel is kifejezve csodálatukat és elismerésüket a nagynevű természetjáró előtt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.