Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 16. 09:10, péntek | Helyi
Forrás: baon.hu

Nem maradnak éhen a félegyházi tangazdaság állatai

Nem maradnak éhen a félegyházi tangazdaság állatai

Széleskörű összefogásnak köszönhetően egy nap alatt több száz bála szalmát és szálastakarmányt kapott a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, így már biztos, hogy télen nem éheznek a tangazdaságban tartott állatok – tájékoztatta a Baon.hu munkatársát Rózsa Pál az iskola igazgatója.

Mint arról beszámoltunk, eddig ismeretlen okból kedden kora este több száz bála kapott lángra az iskola tangazdaságában. Rövid idő alatt megsemmisült az állatok téli takarmányozására és almozására szánt valamennyi bála. Az iskolának több millió forintos kára keletkezet a tűzeset miatt.

A szomorú eset után összefogtak a félegyházi és a környékbeli gazdák, a gátéri önkormányzat pedig a közösségi oldalán hirdetett gyűjtés az iskola javára. Az iskolába járó diákok szülei is ajándékoztak szalmát és szálas takarmányt az intézménynek. Sőt az egyik diák kishúga zsebpénzéből tízezer forintot adományozott az állatok etetésére – újságolta az örömhírt a Baon.hu munkatársának Rózsa Pál igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.