Városlista
2019. február 22, péntek - Gerzson

Hírek

2018. November 13. 21:11, kedd | Helyi
Forrás: BAON

Több száz bála kapott lángra a félegyházi tangazdaságban

Több száz bála kapott lángra a félegyházi tangazdaságban

Több száz szalmabála kapott lángra kedden kora este a kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdaságában

– tájékoztatta a Baon.hu munkatársát Rózsa Pál intézményvezető.
Elmondta, a tűzoltók jelenleg is a lángok megfékezésén dolgoznak. Hozzátette, nem tudják mi okozta a tüzet, az is lehet, hogy gyújtogatás miatt keletkezett. Mindenesetre több millió forintos kárt jelent az iskolának, hiszen megsemmisült az állatok téli takarmányozására és almozására szánt valamennyi bála. Rózsa Páltól az is megtudtuk, a tűz nem veszélyezteti a tangazdaságban tartott állatokat, csupán a szürke marhákat kellett biztonságos helyre terelni.

Mint azt Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, a kiskunfélegyházi tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak a tűz oltásán. A helyszínre érkezett a szentesi tűzoltók vízszállító gépkocsija is, valamint a munkálatokban egy erőgép is segíti a tűzoltókat. A szóvivő elmondta, bálatüzek esetén elhúzódó munkálatok jellemzőek, hiszen a bálák oltása sok időt vesz igénybe, ezzel párhuzamosan pedig a tűzzel nem érintett bálákat is „mentik” a tűzoltók.

Címkék: Mezé, szalmabála, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 22. 17:13, péntek | Helyi

Elégedetten az élettel

E címmel tartott előadást óriási sikerrel Pál Feri atya a Móra Ferenc Művelődési Központban február 19-én a Házasság Hete Rendezvénysorozat egyik programjaként.

2019. Február 22. 12:59, péntek | Helyi

Hogyan készüljünk fel a változó épületenergetikai követelményekre?

Egyre szigorodnak az építkezéshez köthető szabályozások, hatványozottan igaz ez az épületenergetikai követelményekre.

2019. Február 22. 12:55, péntek | Helyi

A Las Vegas-i világpremier után már a kecskeméti gyártósoron az új modell

A Mercedes-Benz megkezdi Kecskeméten az új CLA Coupé gyártá-sát. Az új CLA Coupé, valamint a CLA Edition 1 2019 májusában kerülnek kereskedelmi forgalomba.

2019. Február 22. 10:09, péntek | Helyi

Lakossági tájékoztatás fertőző veszélyes hulladék elhelyezéséről

Az otthonukban keletkező fertőző veszélyes hulladékaikat a Bács-Kiskun Megyei Kórházban kihelyezett gyűjtődobozokban helyezhetik el.