Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Október 27. 15:58, péntek | Helyi
Forrás: BAON

Napokon belül elindul a házi jelzőrendszer

Napokon belül elindul a házi jelzőrendszer

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő adta át az első vészhívót csütörtökön Petőfiszálláson annak az idős asszony­nak, akinek segítsé­gével leleplezték a faluban hét éve történt gyilkosság tettesét.

Volt tanárnőjét akarta kirabolni az a 41 éves helyi férfi, aki hét éve egy gyilkosságot is elkövetett a faluban - adta hírül a BAON internetes hírportál. A 83 éves asszonynak azonban sikerült a szomszédokhoz átjutni, ahonnan értesítette a polgárőröket, azok pedig a rendőröket, akik a közeli erdőben fogták el a petőfiszállási férfit. A közelmúltban történt eset teljesen felkavarta a kedélyeket a faluban, ezért több óvintézkedést is bevezet az önkormányzat. Első és legfontosabb lépésként az egyedül élő tanyasiak biztonsága érdekében jelzőrendszeres szolgáltatást indítanak.

– A tanyasiakat olyan mobiltelefonokkal látjuk el, amelyek hátulján egy vészhívó található. Megnyomásával a készülék automatikusan végigtárcsázza a vészhívás esetére megadott telefonszámokat, ez lehet a legközelebbi hozzátartozó, szomszéd, de egyikük mindenképpen a szociá­lis intézmény munkatársa. Mindemellett azonnali szöveges üzenetet küld a megadott számokra, így a jelzésből rögtön tudják, hogy baj van és azonnal értesíthetik az illetékes hatóságokat – részletezte a csütörtöki átadáson Szász János polgármester.
Elmondta, első körben 30 készüléket osztanak ki ingyenesen az időseknek, akiket be is tanítanak azok használatára. Azt is elmondta, hogy a helyiek biztonsága érdekében tervezik a külterületi buszvárók, illetve a nagyobb dűlőutak csomópontjainak kivilágítását. Saját forrásból valamennyi bejövő utat bekameráznak. Beszámolt arról is, hogy 50 millió forintot nyertek újabb közlekedésbiztonsági csomópontok kiépítésére. A pályázati forrást 20 millió forinttal egészíti ki az önkormányzat, hogy még több gyalogátkelőhely, forgalomlassító és kerékpársáv létesülhessen a községben.

Lezsák Sándor példaértékűnek nevezte a jelzőrendszer megvalósítását. Mint mondta, ő is évekig tanyán tanított, jól ismeri a magányos, tanyasi emberek olykor kiszolgáltatott életét. Hangsúlyozta: mivel választókerülete az egyik legnagyobb tanyás terület az országban, ezért minden olyan kezdeményezést támogat, amely a tanyán élő emberek biztonságát szolgálja. Ez a jelzőrendszer jó példa, amit máshol is alkalmazni lehet, ám, ha a legkorszerűbb készülék mögött nincs ember és kapcsolat, akkor az nem sokat ér. – Jól tudom, hogy Petőfiszálláson eddig is komoly figyelmet fordítottak az egyedül élő idősekre – tette hozzá a honatya. A politikus szerint a polgármester által felsorolt intézkedések mozaikszerűen segítenek abban, hogy az itt élőknek jobb legyen a biztonsága. Mindez szükséges ahhoz, hogy a település vonzó legyen a fiatalok számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: