Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Június 17. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Móra Ferenc szobra őrzi legújabb becsületkönyvtárunkat

Móra Ferenc szobra őrzi legújabb becsületkönyvtárunkat

Újabb OlvasLAK ékesíti városunkat, és szolgálja a mai naptól (június 17.) az olvasóközönség igényeit. A hasznos, mindenki számára elérhető becsületkönyvtár a Móra téren, Móra Ferenc szobránál kapott helyet.

A kezdeményezés a tavalyi évre nyúlik vissza, amikor csatlakozott városunk a „Végy egy könyvet, tégy egy könyvet” mozgalomhoz. Ez a kezdeményezés sokféleképpen valósult már meg az országban. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár egy madáretető formájú házikót képzelt el és az elmúlt évben már három ilyen OlvasLAK átadásra is került városunk közösségének használatába – mondta az ünnepélyes leleplezés alkalmával Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatónője.

A szekrényke avatása kapcsán városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester osztotta meg gondolatait a megjelentekkel: „Bárki, aki affinitást érez az olvasás iránt, itt szabadon választhat a nyitott könyves szekrényből, nem kell ahhoz bemennie a könyvtárba. Olvashat belőlük itt a padokon ülve, Móra szobrának közelségében, de el is viheti haza, sőt hozhat is a szekrénybe otthon már megunt könyveket.” A kis házikó leleplezését megelőzően pedig köszönetét fejezte ki városunk vezetése nevében a kezdeményezőknek és az elképzelés megvalósítóinak is. Remélhetőleg egyre több helyen találkozhatunk még ezekkel a kis becsület szekrénykékkel, és ezáltal az olvasni szerető gyermekek a száma is szaporodni fog, akikért tulajdonképpen e kezdeményezés született.

A jeles eseményen a Szegedi úti óvodások verssel közreműködtek, majd feltöltötték az OlvasLAK-ot izgalmas és érdekes könyvek sokaságával.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.