Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. December 17. 09:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Karácsony városunk kórházában

Karácsony városunk kórházában

Ahogyan egy várnál nem a falak mérete a biztosíték a bevehetetlenségére, hanem a várvédők elszántsága - Eger ostroma óta tudvalevő – az orvosok hivatásának végzése sem függ a külső körülményektől.

Mindezt ékesen bizonyítja városunk kórházának működése is, hiszen azt a munkát, amire felesküdtek, ha kell, erőn felül is, de lelkiismeretesen végzik orvosaink és az ápolók.

Noha sem megfelelő hely nincs még a karácsonyi ünnepségre és az anyagiak terén is hiányok mutatkoznak, de azért megérdemlik a nap, mint nap becsületes és önfeláldozó munkát végző kórházi dolgozók, hogy egy apró ajándékkal és figyelmességgel boldogabbá tegyük az ünnepeket. – mondta dr. Körtvélyessy András a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet igazgatója. Megtudhattuk, hogy jövőre a tervek szerint már az új épületszárny nagyobb befogadóképességű aulájában kerül megrendezésre a karácsonyi ünnepség.

Az idei ünnepség a harmadik az igazgató számára, amelyen igaz szűkös helyen, de megemlékeznek a karácsonyról és ez alkalomból ajándékokat adhat a kórház dolgozóinak, akik lehetőséget kaptak arra, hogy hetekkel ezelőtt kívánságlistát adjanak át a kórház vezetésének, igényeikre vonatkozóan.

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Kávé- és teafőző, szendvicssütő és ilyen apróságok, amelyeket a csomagok magukba rejtenek, de volt aki csak „belevalót” (kávét, teát stb.) kért az osztályára. Én úgy gondolom ez a minimum, hogy ezekkel az apró, jelképes ajándékokkal meglepjük a kórházban önfeláldozó munkát végző 8+1 egységnek a dolgozóit – nyilatkozott az ajándékok kapcsán a kórház igazgatója.

A kórház karácsonyi ünnepségen Hajagos Gyula plébános szolgált lelki útravalóval és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Klubja színvonalas adventi koncertjével emelte pátoszivá a délutánt a megjelentek számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.