Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 30. 10:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Adományok érkeztek német testvérvárosunkból

Adományok érkeztek német testvérvárosunkból

Testvérvárosunkból Braunfelsből kaptunk összegyűjtött adományokat, melyek március 29-én érkeztek meg a Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Szervezetének telephelyére.

A Venesz József-díjas Peter Schneider akkor volt polgármester Braunfelsben, mikor testvérvárosi egyezményünk aláírásra került.

Ő olyan komolyan veszi ezt a kapcsolatot, hogy az elmúlt egy év során már másodszorra jött Félegyházára. Látogatásakor a 25 éves barátság megünnepléséről, másrészt a Braunfelsben összegyűjtött adományok városunkba való szállításáról egyeztettek Szűts Tamással a Testvérvárosi Egyesület braunfelsi szekciójáért felelős vezetőségi tagjával.

Korábban gyermekbútort, illetve helyi Vöröskereszt egy kamionnyi ruhaadományt kapott a testvérvárosból. Ezúttal listát kértek azokról a holmikról, amelyeket hasznosítani tudnánk a városunkban élő rászorulók. Szűts Tamás egyeztetve az oktatási intézményekkel és városunk polgármesterével, részletes listát készített, mely tartalmazta azokat a dolgokat, melyeket hasznosítani tudnának, valamint azt is, hogy pontosan melyik szervezet számára fogják eljuttatni azokat.

A lista alapján összeállított szállítmány március 29-én érkezett meg a Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Szervezetének telephelyére, a Rollsped Kft. kedvezményezett fuvarozásának köszönhetően, melyet az önkormányzat térített. A gyűjtött adományokban játékok, konyhai felszerelés és gyermekruhák, melyeket óvodás kortól második osztályos korig tudnak használni, valamint képes könyvek.

A szállítmány érkezését már nagyon várták a helyi szeretetszolgálat önkéntesei, akik csak egy telefonhívásra várva készültségben voltak napok óta. A sok szorgalmas kéz gyorsan leemelte a kamionról a zsákokat, dobozokat és a szeretetszolgálat telephelyének két helyiségét is megtöltötték velük.

A lerakodás után pontos leltárt készítenek a szállítmányról, majd felkeresik az óvodák, bölcsődék vezetőit, hogy pontos számadatok legyenek a rászoruló gyerekekről, majd szigorú nyilvántartás szerint átadásra kerülnek az adományok – tudtuk meg a Testvérvárosi Egyesület vezetőségi tagjától az támogatás átvételének napján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.