Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Június 28. 13:06, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

A vándor bográcsot is vitte a legjobb halászlé főző

A vándor bográcsot is vitte a legjobb halászlé főző

Fergeteges hangulatban telt a III. Halászléfőző-verseny Kiskunfélegyházán, mely június 25-én került megrendezésre a Szil-Coop Áruház előtti parkolóban.

Már a délelőtt folyamán szorgoskodtak a szakácsok a tettek mezején és kárászokat, keszegeket sütöttek, hogy messze terjedő illatával és finom ízével felcsigázzák az érdeklődőket az izgalmas főzőversenyre.

Nem titkolták a kulisszatitkokat sem, hiszen az arra járók érdeklődésére szívesen elmesélték milyen fűszereket használnak és mire kell figyelni az ízletes falatok elkészítésekor.

A Balla László önkormányzati képviselő védnöksége alatt megrendezett verseny lebonyolításában Somogyi Gábor főszervező vitte a prímet és figyelt a szabályok betartására. A zsűri Bakó Imre, Simon Hajnalka, Török Anikó elnökük Illés Gyula vezetésével igen nehéz helyzetben volt a döntés hozatalkor, mert nehéz volt a választás az ínycsiklandó falatok között.

Épp ezért a három fődíj kiosztása mellett különdíjakat is kaptak hárman a verseny résztvevő közül. A legfinomabb halászlé elkészítője pedig a „vándor bográcsot” is elvihette magával a serleg mellé.

Helyezések:
1. Matula bácsi (Szabó Tibor) csapata
2. Mogyi Team
3. Csupavirág

Különdíjak:
Szabó Zsolt
Mogyoró György
Pálfi Péter

A rendezvényen kivétel nélkül mindenki remekül érezte magát, hiszen nem volt híja a hűtött szomjoltóknak sem. Két bográcsnyi halászlé pedig csak azért készült, hogy az eseményre látogató vendégek közül senki ne távozzon üres gyomorral.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, akiknek egész nap ugrálóvár és lovaskocsikázási lehetőség biztosította a kikapcsolódási lehetőséget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.