Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 27. 13:12, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Megválasztották élenjáróikat a nyugdíjasok

Megválasztották élenjáróikat a nyugdíjasok

Ma (április 27-én) tartotta évi rendes küldöttgyűlését a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének Elnöksége az érvényben lévő Alapszabály értelmében.

Ma (április 27-én) tartotta évi rendes küldöttgyűlését a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének Elnöksége az érvényben lévő Alapszabály értelmében.

Juhász István elnök a megjelentek köszöntése után megállapította, hogy 55 fő jelenlétével (a tagok 90%-a) a küldöttgyűlés határozatképes. Ezt követően részletes pénzügyi beszámoló következett az elmúlt időszakról, majd a tevékenységekről és a megvalósult programokról esett szó bővebben.

Megtudhattuk, hogy az egyesület tevékenysége megfelelt az elmúlt időszakban a civil törvény és a polgári törvény előírásainak. Ugyanakkor arról is tudomást szereztünk, hogy az elmúlt év 2009 óta a legeredményesebb pályázati időszaknak értékelhető, ehhez jelentős segítséget kapott az egyesület a jelenlegi városi vezetésben résztvevő személyektől.

A városi klubok mellett a térségből, egyesülethez tartozó kluboknak is kiemelt szerepe volt abban, hogy a szabadidős és kulturális programok nyitottak, sikeresek és színvonalasak voltak.

Az önkormányzattól folyósított támogatással jelentősen csökkenhettek a tagi finanszírozások.

A küldöttgyűlésen képviseltette magát városunk vezetése is Csányi József polgármester úr és Balla László alpolgármester úr személyében, akik elismerő szavakkal illették az egyesület munkáját és biztosították a közvetlen és nyílt kapcsolatot az egyesület és a polgármesteri hivatal között. Bujdosó Imréné (Megbecsülés Nyugdíjas Klub) egy kérdést intézett városunk vezetősége felé, melyben érdeklődött arról, hogy miért nem jutnak információkhoz a különféle rendezvényekről. Sajnálattal állapította meg, hogy a Szuperinfó ingyenes heti újságon kívül más információforrásról nem tud, amiben tájékozódhatnának a városban zajló aktuális programokról.

Csányi József polgármester úr biztosította a felszólalót afelől, hogy a jövőben ez mindenképpen változni fog. Nem kis áldozattal sikerült a Félegyházi Közlöny újságot olyan színvonalra hozni, hogy újra közkedvelt és keresett lappá vált, ami az alapvető városban zajló tevékenységekről tájékoztatja a polgárokat, illetve programokat is közöl. Egyenlőre azonban ez még csak kéthetenkénti megjelenésben valósulhat meg. Továbbá közölte a polgármester úr, hogy folynak a munkálatok a városi TV újraindítása körül is. Sikerült újra visszaszereznünk a Kiskun TV nevet, amitől időközben megfosztották városunkat. Valószínűsíthető, hogy egy teljesen új televízió fog indulni a városban, mert a korábban üzemelő TV-vel való együttműködés nem megoldható annak zavaros és átláthatatlan háttere miatt. Ezenkívül szórólapok és különféle programfüzetek egyesülethez történő közvetlen eljuttatása is segíteni fog majd a programokról való értesülésben. Ezen túl a polgármester úr felajánlotta azt is, hogy a hivatalban dolgozó médiareferens Papp Viktória is szívesen áll rendelkezésére a rendezvényekről szóló információk eljuttatásában.

A küldöttgyűlés másik fontos napirendi pontja az új vezetőség megválasztása volt.

A Jelölő Bizottság tagjai:
Sági Tibor (Jelölő Bizottság elnöke)
Szabó Andrásné és Farkas Lászlóné (Jelölő Bizottsági tagok)

Szavazat számláló Bizottság tagjai:
Bujdosó Imréné (Szavazó Bizottság elnöke)
Lantos Pálné és Szurmikné Sánta Emma (Szavazó Bizottság tagjai)
Ellenőrző Bizottság tagjai:
Tarjányi Istvánné, Lénárt Ferencné, Seres Dániel

A szavazás szabályosan és titkosan zajlott, hiányosságot, szabálytalanságot nem tapasztalt az Ellenőrző Bizottság. A szavazás befejezése után a leadott voksokat az előírásoknak megfelelően összegezték, majd a szavazatok összeszámlálását követően Bujdosó Imréné a Számláló Bizottság elnöke közölte az eredményeket.

A Félegyházi Nyugdíjas Klub vezetősége:
55 szavazattal Juhász István (elnök)
55 szavazattal Varga Gábor (elnökhelyettes)
55 szavazattal Német Lászlóné (elnökségi tag)
55 szavazattal Szabó Péterné (elnökségi tag)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: