Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Szeptember 08. 10:09, hétfő | Helyi
Forrás: - Dinnyés Gyula -

A Koppányok Szegeden is helytálltak!

A Koppányok Szegeden is helytálltak!

2014. szeptember 7-én vasárnap rendezték a Vándorzászlóért íjászversenyt. A Szegedi Szittyák a Rabi majorban színvonalasan megrendezett versennyel várták a zászló fél évre való birtoklásáért küzdeni vágyó csapatokat.

2014. szeptember 7-én vasárnap rendezték a Vándorzászlóért íjászversenyt. A Szegedi Szittyák a Rabi majorban színvonalasan megrendezett versennyel várták a zászló fél évre való birtoklásáért küzdeni vágyó csapatokat.
A nagy érdeklődést rossz borús, esős idő tarkította. A verseny eleje esőben kezdődött, de szerencsére a fél távtól elállt az eső és utána már szárazban folytatódott a küzdelem.

21 célállomáson 2D- 3D célok voltak elhelyezve. A Turul Koppány Íjászait Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Szeibert Imre, Boldog Bence, Papp Zoltán, Kiss János és Dinnyés Gyula képviselte.
A dobogós helyezéseket nem volt könnyű megszerezni. Ennek ellenére jutott élmény ebben is, hiszen Szeibert Nóra kimagasló előnnyel nyerte az ifi lány kategóriát. Keserű Szilvia felnőtt nő kategóriában ötödik lett. Szeibert Imre úgyszintén nagy előnnyel nyerte el a felnőtt férfi kategóriát. Imre egyben a versenyen a legmagasabb ponszámot lőtte. Szenior férfi kategóriában Dinnyés Gyula második lett!
Csapatonként a legeredményesebb öt fő jutott be a csapatversenybe. Sajnos itt már nem kedvezett a szerencse a Koppányoknak, hiszen mindössze 10 ponttal csúsztak le a dobogóról, így a negyedikek lettek. A dobogón is sűrű volt a mezőny, mert csupán 50 ponttal nyert a Nyílegyenes csapata.

75 méteres távlövésben már nem jutott babér, hiszen a mintegy 50 indulóból mindössze 3 találat lett. Közülük lett eldöntve a nyertes.
Vándorzászló verseny legközelebb fél év múlva a kiírás szerint.

Koppányok következő rendezvénye szeptember 14-én lesz Kiskunfélegyházán a Blaha Lujza téren és a Hősök parkjában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők. Az esemény ingyen megtekinthető, a biztonsági szabályok betartása keretein belül.

Dinnyés Gyula
Koppányíjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.