Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 26. 09:04, szerda | Helyi
Forrás: - szerk. -

Zenei stúdió nyílt Kiskunfélegyházán

Zenei stúdió nyílt Kiskunfélegyházán

A Rocktár életében fontos mérföldkő ez, mert ezután profi körülmények között készíthetnek hangfelvételt a zenekarok, nem kell elutazni drága stúdiókba, sőt még koncertekről is készülhetnek felvételek.

Sajtótájékoztatót tartottak a Rocktárban február 25-én délután az új – profi hangfelvétel készítésére alkalmas - B&I Rocktár Stúdió kialakítása kapcsán. A Rocktár életében fontos mérföldkő ez, mert ezután profi körülmények között készíthetnek hangfelvételt a zenekarok, nem kell elutazni drága stúdiókba, sőt még koncertekről is készülhetnek felvételek, hiszen a technikai háttér kitelepíthető.

Az eseményen megjelent a Rocktár vezetője Ónodi Árpád, a fő támogató Csányi József, a Megaprofil Kft. vezetője, Szabó Endre stúdióvezető és Csendes Imre a „Kis Türelmet” zenekar frontembere. A rövid beszámolók után a még felmerülő kérdésekre kaptunk válaszokat mind a fő támogatótól, mind pedig a szakemberektől.
Megtudtuk, hogy az új stúdió versenyképessége abban rejlik, hogy élőzenei bázison van. Az országban kevés ilyen hely van, ahol CD-minőségben tudják biztosítani a koncertanyagok felvételét. A hivatalos megnyitó óta 6-7 felvétel készült, amelyek döbbenetesen jó minőségben adták vissza az eredeti hangzást, noha csak nyers felvételről beszélünk.

Csányi József, mint a stúdió kialakításának fő támogatója beszédében elmondta, hogy több mint 10 éves idetelepülésük óta nyomon követik a Rocktár munkáját. Nagyra becsüli azt a erő-, energia- és pénzbefektetést, amellyel Ónodi Árpád a Rocktár jelenlegi épületének megszerzése után egy olyan környezetet alakított ki a fiatalok számára, ahol biztonságosan és kellemes körülmények között szórakozhatnak. Többek között emiatt is támogatta felajánlásával a stúdió kialakítását, mely „épület az épületben” rendszerű felépítéssel jött létre, a Megaprofil Kft. által gyártott szendvicspanelekből. Ez lehetővé teszi a zajmentes munkát a stúdióban hang-, hőszigetelő, rezgéscsillapító hatásának köszönhetően, akár egy teltházas nagykoncert közben is.

Szabó Endre a profi stúdiótechnikával rendelkező szabadszállási szakember beruházása helyszínéül a Rocktár Élőzenei Bázist választotta, nem beszélve arról, hogy lakóhelyéül is Kiskunfélegyházát választotta. A próbafelvételek során eddig 6 zenekarral és formációval dolgozott együtt a reggae, ska, jazz stílusoktól a metalon át a gospelig. A stúdió finomhangolásában nagy segítséget játszott a helyi és környékbeli zenekarok színes és tág műfajú spektruma.
A sajtótájékoztatón Nemes Imre a Lapifilm vezetője csatlakozott a támogatók sorához, felajánlotta, hogy legmodernebb képrögzítési technikájával segíti a koncertvideok, videoklippek, vagy verkfilmek felvételét. Ónodi Árpád köszönettel vette a felajánlását és elmondta, hogy a civil művész szféra többek között az ilyen lelkes felajánlók miatt életképes kis városunkban.

Csendes Imre a „Kis Türelmet” zenekar frontembere a stúdióval kapcsolatban értékes tapasztalatait osztotta meg velünk rövid beszámolójában. 3 tagú zenekara dallamos rock zenét, magyar zenét játszik közérthető szöveggel, fülbemászó dallamokkal. Véleménye szerint házi körülmények között jó minőségű felvételekre nincs lehetőség, ezért tekintette páratlan lehetőségnek a B&I Rocktár Stúdióban történő felvételeket, hiszen itt pár méterre saját próbatermüktől, a jól megszokott alkotói közegben dolgozhatnak és készíthetnek tökéletes stúdió felvételeket. A kezükbe kapott CD anyaggal pedig bátran kopogtathatnak szerzői kiadásért bárhová, hiszen azok profi minőségben készülnek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA