Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Február 24. 15:39, szerda | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Felfüggesztette egy vérnyomáscsökkentő forgalmazását az OGYÉI

Felfüggesztette egy vérnyomáscsökkentő forgalmazását az OGYÉI

A szervezet azzal indokolta a döntést, hogy bejelentés érkezett az OGYÉI-be, mely szerint a gyógyszer dobozának rövidebbik oldalán hibásan került feltüntetésre a hatáserősség.

Felfüggesztették a Meramyl HCT 5 mg/25 mg tabletta elnevezésű gyógyszer F97107 gyártási számú tételének forgalmazását és egyben elrendelték a gyógyszertárakból történő visszagyűjtését - olvasható az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) határozatában.

A szervezet azzal indokolta a döntést, hogy bejelentés érkezett az OGYÉI-be, mely szerint a gyógyszer dobozának rövidebbik oldalán hibásan, a 2,5 mg/12,5 mg hatáserősség került feltüntetésre. A dobozban található bliszter és az egyedi azonosító alapján a gyógyszer egyértelműen beazonosítható, 5mg/25 mg hatáserősségű, azonban az eltérés kockázatot jelent a gyógyszer biztonságos alkalmazását illetően.

"Tekintettel arra, hogy az érintett tétel esetén minőségi hiba áll fenn és a végleges döntéshez szükséges adatok jelenleg nem állnak az OGYÉI rendelkezésére, az OGYÉI a kivizsgálás lezárásáig és az Ügyfél (azaz a forgalomba hozatali engedély jogosultja, az Actavis Group PTC ehf - a szerk.) intézkedési tervének benyújtásáig az F97107 gyártási számú tétel forgalmazásának felfüggesztéséről és a gyógyszertárakból történő visszagyűjtéséről döntött" - szögezték le a határozatban.

Az eset kapcsán indított kivizsgálás folyamatban van, a felfüggesztés és a visszagyűjtés költségei a forgalomba hozatali engedély jogosultját terhelik - tájékoztatott az OGYÉI.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 18. 10:45, vasárnap | Helyi

Fontos változás a SZÉP kártyáknál

A kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is felhasználhatja.

2021. Április 18. 10:43, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Húsvét 3. vasárnapja – 2021. április 18.

2021. Április 18. 10:00, vasárnap | Helyi

A D-vitamin-hiány jelei

Bár kora tavasszal a magyarok 95 százaléka szenved D-vitamin-hiányban (jelentős részük kritikus mértékben), továbbra is mindössze a lakosság tizede figyel oda a megfelelő pótlásra.

2021. Április 18. 08:00, vasárnap | Helyi

Így lassíthajuk az öregedést

Minden évtizeddel nő a sérülések és a krónikus betegségek kockázata. Mit tehetünk ezek ellen?