Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 07. 18:44, szerda | Helyi
Forrás: - Tóth Tímea -

Májustól vezetékes vizet ihatnak Selymesben és Haleszben is

Májustól vezetékes vizet ihatnak Selymesben és Haleszben is

Új közüzemi vízellátó vezeték kiépítésének előkészítése kezdődött meg Kiskunfélegyházán, Halesz és Selymes városrészek területén, a KÉKVÍZ Vízminőségjavító Program részeként.

A projekt kapcsán Hartyáni Gyula projektfelelős elmondta: a Dél-alföldi Ivóvízminőség-javító Program keretében, 30 önkormányzat – közöttük a kiskunfélegyházi – részvételével alakult meg a „Kék Víz” Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség Javító Program Társulása a Bácsvíz Zrt. működési területén. A 10,5 milliárd forint nettó bekerülési költségű projekt 8,3 milliárd forint KEOP támogatással és 2,2 milliárd forint BM önerővel vált lehetővé. A kiskunfélegyházi térségi rendszeren belül mintegy nettó 2,3 milliárd forint értékű beruházás valósul meg, amiből Kiskunfélegyháza nettó 1,8 milliárd forinttal részesül.

A projektfelelőstől azt is megtudtuk, hogy a műszaki tartalmát tekintve Kiskunfélegyházán regionális szintű ivóvíz ellátó rendszer épül ki, ahonnan a jövőben Petőfiszállás, Pálmonostora és Pálmonostora-Aranyhegy, Gátér, Fülöpjakab, valamint Kiskunfélegyháza-Aranyhegy ellátása is történik.

A Félegyházi „mini projekt” keretében megvalósul a kiskunfélegyházi II. sz. vízműtelep nyomásfokozó gépház felújítása, kialakítanak egy új mélyfúrású kutat az Alpári úti vízbázison, megújulnak meglévő kutak, rekonstruálnak mintegy 8,7 km hosszúságú meglévő ivóvízhálózatot, új 1500 köbméteres vasbeton víztorony épül nyomásfokozó rendszerrel a Petőfi Lakótelep melletti területen. Megoldódik továbbá Halesz és Selymes térségének ivóvízellátása, aminek a keretében megépül mintegy 82 km regionális táv-, és ellátó vezeték, és két darab új acélszerkezetű víztorony építésére kerül sor Fülöpjakabon, illetve Gátéron.

A projektet várhatóan május végén zárják. A rekonstrukciós munkák négy belterületi utcában folyamatban vannak, és az időjárás függvényében tovább folytatódnak.

A decemberben megkezdett munkálatok kapcsán Hartyáni Gyula hangsúlyozta: a vezeték építése során minden munkanapon visszatöltik a gödröket, csupán a vezetékek végénél marad nyitva munkagödör. Amennyiben az időjárási viszonyok a munkavégzést akadályozzák a területen a nyitott munkagödröket is visszatöltik. Az érintett utcákban az ingatlanokból a gépkocsival történő kiállást minden reggel biztosítják, míg az udvarra, garázsba történő beállásra minden munkanap végén van lehetőség.

A vezetékfektetési munkák 80-90 százalékos készültségi fokban vannak, a befejezést követően az utcákat folyamatosan rendben tartja, majd az eredeti állapotnak megfelelően állítja vissza a kivitelező Duna-Aszfalt Kft.

A vezetékek lefektetését követően, 2015 áprilisában kerül sor a vezetékek nyomáspróbájára és fertőtlenítésére. Az üzembe helyezés várható időpontja 2015. május. Az építési munkák során felmerülő problémákkal kapcsolatban Bense Ferenc építésvezetőt kereshetik a lakosok a 20/243-9232-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.