Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 05. 15:13, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Lesz-e fejlesztés a parkerdőben?

Lesz-e fejlesztés a parkerdőben?

Épül-e kiránduló- és pihenőhely, tanösvény a városi parkerőben?

Első körben nem támogatták a városatyák azt a pályázatot, ami a városi parkerdő fejlesztését szolgálná. A szükséges engedélyek beszerzése elkezdődött, a végleges döntést novemberben hozzák meg a képviselők. Amennyiben a pályázat benyújtásra kerül és sikeresnek bizonyul, közel 50 millió forintot költhet az önkormányzat a városi parkerdő fejlesztésére, erdei kiránduló- és pihenőhely, tanösvény, illetve kilátó kialakítására. A pályázat benyújtásával három városatya értett csak egyet. A többség a kullancsveszélyre, a magas önrészre, a drága erdei bútorokra hivatkozva nem támogatta az előterjesztést.

Kollár László soknak találta az erdei bútorok árát, egyben elmondta, hogy a 14-15 méter magas fák miatt semmi értelme egy ennél alacsonyabb kilátót építeni.
Szamosi Endre a kullancsveszélyre hívta fel a figyelmet. Megítélése szerint ilyen környezetbe nem szívesen mennének az emberek, vinnék a gyermekeket a pedagógusok.
Dongó József a kiadások csökkentésére tett javaslatot azzal, hogy olcsóbban kivitelezhető, ha a pályázatot az önkormányzat szakemberei írják meg és végezzék el a műszaki ellenőrzést.
A felvetésekre reagálva Rádi Rudolf, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetője elmondta, az Európai Uniós előírás szerint nem engedélyezett hazánkban a vegyszeres kullancsirtás. A védekezést mindenkinek egyénileg kell megoldania.
Kapus Krisztián, polgármester a vita során többször kihangsúlyozta, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázata kiváló lehetőség arra, hogy hosszú évek után végre megkezdődjön a városi parkerdő fejlesztése. A város első embere Dongó József indítványára válaszolva elmondta, a polgármesteri hivatal a dolgozók túlterheltsége miatt nem tudja felvállalni a pályázathoz szükséges tervek, engedélyek elkészítését, beszerzését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.