Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 20. 09:24, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Közel félmilliárd forinthoz jutott a három kistérség

Közel félmilliárd forinthoz jutott a három kistérség

Négyszázötven millió forintot nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai és a kiskunhalasi kistérség nyolcvankilenc pályázója.

Négyszázötven millió forintot nyert az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében a kiskunfélegyházi, a kiskunmajsai és a kiskunhalasi kistérség nyolcvankilenc pályázója. Ebből gazdaságfejlesztésre közel 336 millió, szolgáltatásfejlesztésre pedig 114 millió forint jut – jelentette be ma (november 19-én) Kapus Krisztián, a Kiskunok Vidékéért Egyesület (LEADER) elnöke és Szász Anikó munkaszervezet-vezető Jászszentlászlón az egyesület irodájában.
Kapus Krisztián elmondta, a Kiskunok Vidékéért Egyesületnél (LEADER) 2013. júniusában lehetett pályázatot benyújtani az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretén belül a LEADER jogcímre, nyolc célterületre. A lehetőséggel 133 pályázó élt, közülük 89 nyert összesen 450 millió forintot. Bugacon 5, Csólyospáloson 3, Fülöpjakabon 3, Jászszentlászlón, Kelebián 4, Kiskunfélegyházán 14, Kiskunhalason 2, Kiskunmajsán 20, Kisszálláson 3, Kunfehértón 4, Kunszálláson 2, Móricgáton 4, Pálmonostorán 1, Petőfiszálláson 2, Szankon 3, Tiszaalpáron 4, Tompán 3, Gátéron 1, Harkakötönyben 1 pályázat részesült pozitív elbírálásban. (A kiskunfélegyházi kistérségben 32, a kiskunmajsai kistérségben 40 pályázó, kiskunhalasi kistérségben 17 pályázó). A nyertesek között hét önkormányzat, huszonöt civil szervezet és ötvenegy vállalkozó, őstermelő található. A nyertesek részére a támogató határozatok kiküldése a napokban megtörténik, és megkezdhetik a beruházást.
A pályázati pénzből Kiskunmajsa közösségi térfigyelő rendszert építtethet, Kiskunfélegyháza felújítathatja a Tiszaalpári közösségi üdülőházat. Szank, a VI. Méz- és meggyfesztivál megrendezésére, Csólyospálos birkapörkölt főző fesztivál lebonyolításra, valamint sebességmérők kihelyezésére, Jászszentlászlón az önkormányzat előtti közpark felújítására, Kelebia kulturális fesztivál megrendezésére és közösségi tér kialakításra, Fülöpjakab pedig a Szorgos Gazdák Ünnepének megrendezésére költi majd a pénzt.
Kiskunfélegyházán a pályázati sikernek köszönhetően az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására mintegy 10 millió forintot költhet a közösségi térfigyelő rendszer fejlesztésére. A kamerák a város bevezető útjain kerülnek kihelyezésre. Három civil szervezet – Néri Szent Fülöpről elnevezett Hittanya Alapítvány, a Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület, Kiskunfélegyházi Lovas Klub Egyesület – nyert támogatást működéséhez, valamint több vállalat, vállalkozó, egyéni gazdálkodó pályázata bizonyult sikeresnek – tette hozzá Kapus Krisztián, a Kiskunok Vidékéért Egyesület elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Köszöntjük az Édesanyákat és Nagymamákat

Nagyon sok boldogságot kívánunk minden Édesanyának és Nagymamának az alábbi verssel:

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.