Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2013. Október 25. 09:20, péntek | Helyi
Forrás: TKIKI

Iskolatörténeti kiállítás nyílt a Batthyányban

Iskolatörténeti kiállítás nyílt a Batthyányban

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Batthyány Lajos Általános Iskola. Ez alkalomból nyílt október 24-én iskolatörténeti kiállítás az intézményben.

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Batthyány Lajos Általános Iskola. Ez alkalomból nyílt október 24-én iskolatörténeti kiállítás az intézményben. A tárlatot Bense Zoltán önkormányzati képviselő nyitotta meg. Jubileumi hangversenyre kerül sor október 26-án 15 órai kezdettel a Kossuth iskola tornacsarnokában, amelyen fellépnek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kórusai, tanárai, volt tanítványai, a Campanella Csengettyűegyüttes, a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar tagjai.

A Batthyány utcai 16 tantermes iskola igazgatósága 1973. július 1-jével kezdte meg működését, ének-zene tagozatos általános iskolaként. A VB döntött a névválasztást illetően is. Batthyány Lajos nevét fogadta el névadóként több javaslat közül. A hivatalos intézkedés után a „honfoglalásig” nagyon kevés idő állt rendelkezésre. A műszaki átadás-átvétel valóban megtörtént, néhány nem jelentős hibajegyzékkel augusztus közepén. Közben érkeznek az új iskolabútorok, taneszközök, berendezési tárgyak. Segítség kellett. Készségesen jöttek a tanulók, szülők, a hadosztály katonái. Kellett is a közreműködés, miután kiderült, hogy a tereprendezésre már nincs keret. Az ünnepélyes megnyitásra a tereprendezés, a berendezkedés elhúzódása miatt csak szeptember 29-én, a Néphadsereg Napján kerülhetett sor. A pénz elfogyott, így a sportpályaépítés, valamint a parkosítás elmaradt. Három év után 1976. május 22-én készült el a félmilliós költséggel a sportpálya. Az első becsengetéssel 26 tanulócsoporttal, 745 tanulóval és 46 fős létszámmal indult útjára a Batthyány Lajos ének-zene tagozatú Általános Iskola.
Kiskunfélegyházi Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a város három nagy múltú iskolájának – Városi Zeneiskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Batthyány Lajos Általános Iskola – összevonásával jött létre 2001-ben.

Forrás: http://tkiki.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.