Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Október 25. 09:20, péntek | Helyi
Forrás: TKIKI

Iskolatörténeti kiállítás nyílt a Batthyányban

Iskolatörténeti kiállítás nyílt a Batthyányban

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Batthyány Lajos Általános Iskola. Ez alkalomból nyílt október 24-én iskolatörténeti kiállítás az intézményben.

Idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Batthyány Lajos Általános Iskola. Ez alkalomból nyílt október 24-én iskolatörténeti kiállítás az intézményben. A tárlatot Bense Zoltán önkormányzati képviselő nyitotta meg. Jubileumi hangversenyre kerül sor október 26-án 15 órai kezdettel a Kossuth iskola tornacsarnokában, amelyen fellépnek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kórusai, tanárai, volt tanítványai, a Campanella Csengettyűegyüttes, a Kiskunfélegyházi Fúvószenekar tagjai.

A Batthyány utcai 16 tantermes iskola igazgatósága 1973. július 1-jével kezdte meg működését, ének-zene tagozatos általános iskolaként. A VB döntött a névválasztást illetően is. Batthyány Lajos nevét fogadta el névadóként több javaslat közül. A hivatalos intézkedés után a „honfoglalásig” nagyon kevés idő állt rendelkezésre. A műszaki átadás-átvétel valóban megtörtént, néhány nem jelentős hibajegyzékkel augusztus közepén. Közben érkeznek az új iskolabútorok, taneszközök, berendezési tárgyak. Segítség kellett. Készségesen jöttek a tanulók, szülők, a hadosztály katonái. Kellett is a közreműködés, miután kiderült, hogy a tereprendezésre már nincs keret. Az ünnepélyes megnyitásra a tereprendezés, a berendezkedés elhúzódása miatt csak szeptember 29-én, a Néphadsereg Napján kerülhetett sor. A pénz elfogyott, így a sportpályaépítés, valamint a parkosítás elmaradt. Három év után 1976. május 22-én készült el a félmilliós költséggel a sportpálya. Az első becsengetéssel 26 tanulócsoporttal, 745 tanulóval és 46 fős létszámmal indult útjára a Batthyány Lajos ének-zene tagozatú Általános Iskola.
Kiskunfélegyházi Többcélú Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a város három nagy múltú iskolájának – Városi Zeneiskola, Petőfi Sándor Általános Iskola, Batthyány Lajos Általános Iskola – összevonásával jött létre 2001-ben.

Forrás: http://tkiki.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.