Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Április 18. 19:03, szombat | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Idén is sok érdeklődő vett részt a virágünnepen

Idén is sok érdeklődő vett részt a virágünnepen

A rossz idő ellenére délelőtt megtelt a város főtere nézelődőkkel, ami nem véletlen, hiszen a tavasz beköszöntével minden esztendőben Virágvásárt és Tavaszi Virágünnepet szerveznek Kiskunfélegyházán.

A rossz idő ellenére délelőtt megtelt a város főtere nézelődőkkel, ami nem véletlen, hiszen a tavasz beköszöntével minden esztendőben Virágvásárt és Tavaszi Virágünnepet szerveznek Kiskunfélegyházán.

Idén sem volt hiány a kiállítókból, akik a nap folyamán a félegyháziak számára kedvező áron kínálták növényeiket, bemutatták a kertkultúra újdonságait, valamint a kertészeti kellékeket is kipakolták standjaikon. A dísznövények-, virágkertészeti és kézműves termékbemutató reggel 8 órától várta az érdeklődőket. 10 órakor a rendezvény ünnepélyes megnyitójára került sor a Petőfi téren, ahol Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony köszöntötte a virágot szerető közönséget.

A világ népeinek történeteiben sok virág szerepel szimbolikus értelemmel – kezdte köszöntőjét. Kiskunfélegyházán 2008 óta hagyomány, hogy a tavasz beköszöntével virágünneppel színesítik a város főterét. 2008-ban a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület városvédő munkacsoportot hozott létre, ez a Szép Félegyházáért Kör. A szervezet célja a múlt értékeinek megőrzése, a jelen szépségeinek ápolása és a jövő szép városának kialakítása. A munkaprogramban megfogalmazódott a város tájegységeinek feltérképezése, a virágos városért mozgalom levetítése a város utcáira, házaira és erkélyeire. A megvalósítandó tervek között szerepelt a városi parkerdő rendbetétele, melyre idén sor kerülhet a város önkormányzatának támogatásával – hangsúlyozta a polgármesterné asszony.

A nap folyamán az érdeklődők a virágvásár mellett többek között a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, a Silver Step Stúdió, a Barátság Énekkar, a Kunplast „Szupernagyik” Baráti Kör, a Kiskunfélegyházi Népdalkör, a Móravárosi Óvoda néptánccsoportja előadását tekinthették meg.

A Petőfi téri Galéria előtti zöldövezetben a Holló László Képzőművész Kör „Nyitott műhelye”, a Natura Hungarica Alapítvány foglalkozásai, valamint a Hattyúház árkádja alatt a Wesel Hugo Fotókör tagjainak alkotásaiból kiállítás volt megtekinthető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: