Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 28. 09:12, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Helikopteres parlagfű-felderítés

Helikopteres parlagfű-felderítés

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi igazgatósága a Földhivatal munkatársaival közösen helikopteres parlagfű-felderítést végez

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi igazgatósága a Földhivatal munkatársaival közösen helikopteres parlagfű-felderítést végez – az időjárás függvényében- augusztus 28-30. között a megye területén. A felderítés célja, hogy az előzetesen kijelölt területek parlagfű-fertőzöttségét a szakemberek a levegőből is ellenőrizzék. A még fertőzött területek beazonosítása így hatékonyan megtörténhet, és a szükséges intézkedéseket a földtulajdonosokkal és földhasználókkal szemben a hatóság munkatársai mielőbb megtehetik. Bács-Kiskun megye az ország egyik legfertőzöttebb területe, ezért kiemelten fontos a parlagfűvel szennyezett területek felderítése és a parlagfű időben történő irtása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok