Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 05. 12:53, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Felvonulással vette kezdetét a Kunfakó Ünnep

Felvonulással vette kezdetét a Kunfakó Ünnep

Ismét egy magával ragadó rendezvénynek ad otthont a Parkerdő Kiskunfélegyházán. Ma (augusztus 5-én) köszöntötte a Kunfakó Ünnep résztvevőit Csányi József polgármester a Városháza előtt.

Az ünnepélyes köszöntőt követően a felvonuló lovasok a Parkerdő felé vették útjukat, ahol a hétvégén (augusztus 5-7-ig) a kunfakó fajtájú lovak tulajdonosai mellett egyéb lótenyésztők, valamint a lókiképzés neves szakemberei is szeretettel várják az Érdeklődőket.

A rendezvény nemcsak az összetartás, az azonos értékítélet és a hagyománytisztelet hordozója, hanem megmutatja azt is az érdeklődő nagyközönségnek, hogy sikerült olyan lovat kitenyészteni, amely mind eredetében, mind küllemében és képességeiben meg tudja jeleníteni őseink lovát. Ezek a lovak képesek sok száz kilométert megtenni, poggyásszal felpakolva, és ehhez nincs szükségük kiegészítő takarmányra.
A kunfakó családi lóként is kiválóan megállja a helyét. Ezt viszonylag kis termetének, könnyű kezelhetőségének köszönheti. Természetéből adódóan szinte bárki tudja kezelni, az is előnyére válik, hogy tartása nem igényel hihetetlen nagy pénzügyi forrásokat, hiszen szívós ló, ami bírja és igényli is a szabadon való tartást. Élelmezési szükségleteit nyáron a megfelelő méretű legelő biztosítja, télen pedig tökéletesen elégedett a szénával.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését e pár soros beszámolóval, esetleg a cikk mellékleteként csatolt röppke video felvétellel, úgy látogasson ki a Parkerdőbe hétvégén és élje át személyesen is a lovas élet örömeit. A belépés díjtalan, a programot pedig az alábbiakban olvashatják.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA