Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Augusztus 13. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Félegyházi delegáció járt az árcsói fazekasvásáron

Félegyházi delegáció járt az árcsói fazekasvásáron

Harminchatodik alkalommal gyűltek össze az elmúlt hétvégén a fazekasmesterek a Korond melletti árcsói turistafogadónál az évi hagyományos fazekasvásár alkalmából

Harminchatodik alkalommal gyűltek össze az elmúlt hétvégén a fazekasmesterek a Korond melletti árcsói turistafogadónál az évi hagyományos fazekasvásár alkalmából. A rendezvényt hagyományosan a korondi Firtos Művelődési Egylet szervezte az Életfa Korondi Fazekasok Szövetsége, a Pro Muzica Alapítvány közreműködésével, a helyi tanács és a polgármesteri hivatal védnökségével. A vásárra városunk is meghívást kapott. A delegáció tagjai voltak Balla László alpolgármester, Bense Zoltán, Dongó József és Gyenes Attila önkormányzati képviselő.

A vásárt Katona Mihály polgármester nyitotta meg. A vendégeket és az érdeklődőket sport- és kulturális programok várták. Városunk delegációjának képviselői kihasználva a kínálkozó lehetőséget, személyes tárgyalást folytattak a 2001-ben, Kiskunfélegyházán felállított székelykapu felújításával, valamint a húsz esztendőre visszanyúló testvérvárosi kapcsolat megerősítésével kapcsolatban is.
Balla László alpolgármester elmondta, Korond település vezetői a tárgyalás alkalmával megfogalmazták, hogy ne részleges, hanem teljes felújításon essen át a Kálvária bejáratánál álló székelykapu. Az állapotfelmérést Sófalvi Árpád, a kapu készítőjének fia fogja elvégezni augusztusban. A felajánlás értelmében várhatóan Kiskunfélegyháza városának mindössze az anyagköltséget kell kifizetnie. A két évtizedre visszanyúló testvérvárosi szerződést megerősítésére az augusztus 20-ai ünnepségsorozat keretében kerül sor – tette hozzá Balla László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.