Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Szeptember 29. 11:28, csütörtök | Helyi

Bizakodva tekintünk a jövőbe - elkészült a Fürdőszálló és környékének újjáépítési terve

Bizakodva tekintünk a jövőbe - elkészült a Fürdőszálló és környékének újjáépítési terve

Kedves Félegyháziak!

Mindannyiunk közös, régi vágya a Fürdőszálló és környezetének rendbetétele. Nem toldozgatni, foltozgatni, hanem egyszer és mindenkorra újjáépíteni az épületet, a törökfürdőt, a strandot, a Hősök parkját és az egész környezetet. Többször elmondtam: Félegyháza önerőből soha nem lesz képes ekkora építkezést megvalósítani, ehhez állami és uniós források kellenek. A háttérben ezért évek óta dolgoztunk egy olyan program összeállításán, amely elnyeri a hazai és európai döntéshozók tetszését és reméljük, hogy az Önökét is.

Még a háború előtt sikeresen pályáztunk egy állami programon, így elkészíthettük azokat a terveket és egy mintegy 600 oldalas tanulmányt, amelyek az álmaink megvalósításához szükséges milliárdok elnyeréséhez kellenek. A háború egyszer véget fog érni, és az életünk vissza fog térni a régi kerékvágásba. A terveinkkel mi készen állunk erre az időszakra és hiszek abban, hogy komoly esélyekkel fogunk pályázni.

A kiindulópontunk az volt, hogy olyat építsünk, amit valóban kihasználunk. Mi Félegyháziak. Nem hatalmasat, hanem akkorát, amit tényleg meg tudunk tölteni vendégekkel és élettel.

Újjáépül a Fürdőszálló, benne a törökfürdővel, és mellé egy többszáz fő befogadására alkalmas rendezvényközpontot szeretnénk építeni. Így végre lenne a városnak olyan helye, ahol méltó módon lehet megtartani egy esküvőt vagy nagyobb rendezvényeket. A Fürdőszállóban újjáéled az Aranypáva étterem, amely a két épület között egy elegáns kerthelyiséggel is kiegészül. A két épületet egy folyosó is összeköti, így az Aranypávából a rendezvényház vendégeit is ki lehetne szolgálni.

Közvetlenül a két épület mellett egy mintegy 40 szobás sportszálló is helyet kapna a komplexumban, amely az esküvők vagy rendezvények vendégei és a sportcsarnokhoz kapcsolódó eseményekre érkező csapatok, cégek, vállalkozások és az önkormányzat vendégeinek elszállásolásában juthatna szerephez.

Az újjáépülő strand központi eleme az új élménymedence lesz, a régi sajtmedencék helyén. A medence egyik oldala egy homokos partról kiindulva fokozatosan fog mélyülni. A homokkal borított part napernyőkkel és napágyakkal berendezve egy kis „félegyházi tengerpartként” emelné strandunkat az egzotikus helyszínek közé. Az élménymedencén belül önálló medencetestben egy árnyékolható szabadtéri gyógymedence épül, amely közvetlenül összeköttetést kap a Fürdőszálló újjáépített törökfürdőjével is. A szolgáltatásokat vizezős, sarazós gyermekvilággal és egy 100 m2-es szaunavilággal egészítenénk ki.

Mindezek mellé megfelelő számú parkolót is építünk és a Fürdőszálló helyiségeiben az ilyen létesítményekkel „együttélő” szolgáltatások lehetőségeit is megteremtjük. A teljes komplexumot az elhasznált termálvíz hulladékhőjével fűtenénk.

Tudom: a világ eseményei miatt az itt leírtak nem egy-két éven belül fognak megvalósulni, de kollágáimmal azon dolgozunk, hogy amint Európa és az ország élete visszatér a régi kerékvágásba, mi az elsők között legyünk, akik élnek az új lehetőségekkel.

Remélem a most röviden összefoglalt terveink elnyerik tetszésüket.

Üdvözlettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.