Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 20. 10:27, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Annál többet kapsz vissza, minél többet adsz

Annál többet kapsz vissza, minél többet adsz

Igen, a szeretet az amiről szó van cikkünk címében. A Göllesz Viktor Általános Iskolában pedig be is bizonyították december 19-én, hogy nincs is ennél nagyobb kincs, amit adhatunk a másiknak.

A karácsonyi ünnepséget Balla László, a körzet képviselője nyitotta meg ünnepi gondolataival. Mint elmondta, 10 éve már, hogy képviseli az önkormányzatban az 5. számú választókörzetet, de ilyen típusú rendezvényt még nem szervezett. Sokat gondolkodott azon, hogyan lehetne a karácsonyt kicsit meghittebbé tenni azok számára is, akiknek nem adatik meg, hogy megajándékozhassák gyermekeiket, hozzátartozóikat. Mivel a városunk külterületén rendszeresen megrendezett hasonló ünnepségeknek óriási sikere van évről-évre, ezért a Balla László önkormányzati képviselő elgondolkodott, hogy miért ne lehetne ugyanezt az ő körzetében is megvalósítani. Ha anyagilag nem is engedheti meg magának mindenki, hogy ajándékot vegyen a másiknak, de egy ünnepi műsorral, mindenkinek lehetősége adódik örömöt és boldog pillanatokat szerezni embertársának.

A képviselő gondolatai bizonyosságot nyertek, hiszen az énekek, a zene - de mondhatjuk úgy, hogy az előadás minden egyes része - arról nyújtott tanúbizonyságot, hogy a szeretet, a törődés és a másik emberre szánt idő a legnagyobb ajándék, amit csak adhatunk.
Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa egy kedves történeten keresztül mesélte el a megjelenteknek a szeretet rendkívüli értékét.

„Azt mondják, hogy amikor az Úristen megteremtette ezt a Földet, egy nagy marék aranyat szórt le az emberek közé. Ők ezt gyorsan elkezdték felkapkodni. De voltak ügyesebbek, gyorsabbak, akik megtömték a zsebüket, mások viszont hoppon maradtak. Ekkor az Úristen újabb adagot szórt le: gyémántokat, ezüstöket. Ez azonban ugyanúgy járt, mert voltak ügyesebbek, gyorsabbak, akik megtömték a zsebüket, mások viszont ismét hoppon maradtak. Ekkor elküldte az Úristen az angyalait, hogy kérjék meg azokat az embereket, akiknek sok jutott a kincsekből, hogy osszák meg azokkal, akiknek nincs. Akiknek jutott, viszont azt mondták: „Nem lehet, mert ha adunk másoknak, akkor nekünk kevesebb lesz.” Ekkor az Úristen úgy döntött, ad az embereknek egy olyan kincset, amit ha megosztanak egymással, akkor nem kevesebb, hanem több lesz belőle mindenkinek. Szétszórta hát a földön két kézzel a SZERETET kincsét. De a dolog mégsem jött össze, mert voltak, akik nem hitték el, hogy ha másoknak adnak, akkor nekik is több lesz. Ezért az Úristen elküldte egyszülött fiát, hogy megmutassa nekünk mennyire így van ez. Rá akart döbbenteni minket arra, hogy ezt a kincset igenis bátran oszthatjuk, mert minél többet adunk belőle másoknak, annál több lesz nekünk is.”

A tanúságos történet után a Batthány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kicsinyek Kórusa és a 6/C osztályosok csengettyű előadása színesítette a műsort Nagyné Mészáros Erika vezényletével. Ezt az iskola tanulójának - Zsikó Noémi - fuvola játéka, majd Varga Katicának a Credo együttes tagjának énekes-gitáros előadása követte.

A Göllesz Viktor Általános Iskola volt tanulói is készültek meglepetés műsorral. Verssel, énekkel és tánccal közreműködtek a körzet karácsonyi ünnepségén.
Az esemény végén Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester ajándékcsomagokat osztott a kisgyermekeknek, a megjelent családokat pedig forró teával és péksüteménnyel kínálták.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok