Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. December 16. 18:33, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Ami nekünk semmi, lehet másnak az a minden

Ami nekünk semmi, lehet másnak az a minden

Karácsony… Erről a szóról a szeretet, az ajándékok, díszesen kivilágított kirakatok, fényáradatba öltözött házak, a finom ételekkel-italokkal roskadásig telerakott asztalok és a boldogság jut eszünkbe.

De sajnos nem mindenhol van ez így. Vannak olyanok is, akik egyedül töltik az ünnepet, sőt számos emberben fájdalmas emlékeket szakít fel az év legszebb napja.

2009-ben indult útnak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár olvasóinak kezdeményezésére, az a jótékony célzatú gyűjtés, melynek keretében a felajánlók a rászoruló családoknak is megpróbálják örömtelivé varázsolni a karácsonyt. Kállanié Vereb Máriától, a könyvtár igazgatóasszonyától megtudhattuk, hogy azóta is él ez a szép szokás. 7 évvel ezelőtt vette fel a kapcsolatot a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézménnyel, s így indult el a gyűjtés a Családok Átmeneti Otthona részére.

Kezdetben a felajánlások könyveket voltak, de a későbbiek folyamán már ruhák és játékok is kerültek a szeretet csomagjaiba.
Idén a városi könyvtár kezdeményezéséhez csatlakozott a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, a Rádió Smile és az iskolák is, így az összefogásnak összefogásának köszönhetően még több olyan ajándék kerülhetett a rászoruló gyerekekhez.

Az összegyűlt felajánlásokat dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyújtotta át az illetékeseknek, aki a Sorsocskák Alapítvány elnökeként szintén nagyon sokat tett már azért, hogy a rászoruló, hátrányos helyzetben lévő gyerekek is átérezhessék azt az örömöt, amit eddig senki nem tudott megadni nekik.
Vannak dolgok, amik nekünk kis dolgok, másoknak azonban feledhetetlenül szép perceket okozhatunk vele. Mindezt méltón bizonyítja a mai adományátadás is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok