Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Január 28. 07:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Álmodj, tervezz és valósítsd meg

Álmodj, tervezz és valósítsd meg

Ez a gondolat vezérli minden útján a világutazó Wynne-Hughes Veronikát, aki angliai egyetemi tanulmányi során tette magáévá ezt az elvet.

A Földrajzi Szabadegyetem idei első előadásán január 25-én Bense Zoltán hegymászó meghívásának köszönhetően Wynne-Hughes Veronika osztotta meg kalandjait video- és fotó felvételekkel színesítve a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
A világutazót Csányi József polgármester mutatta be a népes számban megjelent közönségnek.

Veronika és húga angol édesapjukkal és magyar édesanyjukkal már gyermekként bejárták a Földközi-tengert a család vitorlásán. „Ne turista legyél, hanem utazó” – vallja édesapja mondása nyomán Veronika, aki egyszer csak felkerekedett, és 2,5 év alatt matrózként körbehajózta a fél bolygót. Legemlékezetesebbnek talán az Atlanti-óceán átszelését tartja, vagy azt, amikor átvágott a legendás északnyugati-átjárón. Fő célja a távoli kultúrák és emberek megismerése volt. Mindenekelőtt ezt szem előtt tartva mindig olyan kapitányokhoz szegődött matróznak, akik egy-egy kikötőben hosszabb időt is eltöltöttek. Igyekezett úgy választani kapitányt, hogy ő legyen az erősebb. De emellett kitanulta az izraeli küzdősport, a krav fortélyait. Az esetleges veszélyes útitársak kiszűrésében pedig mindig segítségére van pszichológusként szerzett tapasztalata.

Az igazi veszélyt azonban a magány jelentheti, hiszen még a jó önismerettel rendelkezők sem lehetnek biztosak abban, mit hoz ki belőlük az egyedüllét a kietlen hómezőkön. Mindez hamarosan kiderül, ugyanis Veronika idén novemberben az Antarktisz meghódítását tűzte ki célul. Ha siker koronázza rendkívüli útját, akkor első magyarként éri el egyszemélyes expedíció során a Déli-sarkot – tette hozzá a polgármester.

A köszöntőt követően Veronika bemutatta a matrózok életét és élménybeszámolójával, valamint az utazásai során készített látványos videofelvételekkel, fotókkal varázsolta el közönségét.

Elárulta azt is, hogyan lehet havi 16 Euróból kijönni és azt is, hogy milyen könnyen lehet pénz nélkül, a munkáért cserébe bejárni az egész világot. Mindenkit arra biztatott, hogy ne ragadjon le az álmodozásnál, hanem tervezzen és valósítsa meg álmait, mert utólag visszatekintve sokkal egyszerűbb minden, mint amilyennek az első ránézésre tűnik.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok: