Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2014. Szeptember 08. 10:09, hétfő | Helyi
Forrás: - Dinnyés Gyula -

A Koppányok Szegeden is helytálltak!

A Koppányok Szegeden is helytálltak!

2014. szeptember 7-én vasárnap rendezték a Vándorzászlóért íjászversenyt. A Szegedi Szittyák a Rabi majorban színvonalasan megrendezett versennyel várták a zászló fél évre való birtoklásáért küzdeni vágyó csapatokat.

2014. szeptember 7-én vasárnap rendezték a Vándorzászlóért íjászversenyt. A Szegedi Szittyák a Rabi majorban színvonalasan megrendezett versennyel várták a zászló fél évre való birtoklásáért küzdeni vágyó csapatokat.
A nagy érdeklődést rossz borús, esős idő tarkította. A verseny eleje esőben kezdődött, de szerencsére a fél távtól elállt az eső és utána már szárazban folytatódott a küzdelem.

21 célállomáson 2D- 3D célok voltak elhelyezve. A Turul Koppány Íjászait Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Szeibert Imre, Boldog Bence, Papp Zoltán, Kiss János és Dinnyés Gyula képviselte.
A dobogós helyezéseket nem volt könnyű megszerezni. Ennek ellenére jutott élmény ebben is, hiszen Szeibert Nóra kimagasló előnnyel nyerte az ifi lány kategóriát. Keserű Szilvia felnőtt nő kategóriában ötödik lett. Szeibert Imre úgyszintén nagy előnnyel nyerte el a felnőtt férfi kategóriát. Imre egyben a versenyen a legmagasabb ponszámot lőtte. Szenior férfi kategóriában Dinnyés Gyula második lett!
Csapatonként a legeredményesebb öt fő jutott be a csapatversenybe. Sajnos itt már nem kedvezett a szerencse a Koppányoknak, hiszen mindössze 10 ponttal csúsztak le a dobogóról, így a negyedikek lettek. A dobogón is sűrű volt a mezőny, mert csupán 50 ponttal nyert a Nyílegyenes csapata.

75 méteres távlövésben már nem jutott babér, hiszen a mintegy 50 indulóból mindössze 3 találat lett. Közülük lett eldöntve a nyertes.
Vándorzászló verseny legközelebb fél év múlva a kiírás szerint.

Koppányok következő rendezvénye szeptember 14-én lesz Kiskunfélegyházán a Blaha Lujza téren és a Hősök parkjában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők. Az esemény ingyen megtekinthető, a biztonsági szabályok betartása keretein belül.

Dinnyés Gyula
Koppányíjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 19:27, péntek | Helyi

Kamion és kisbusz karambolozott az 542-es főúton

A tűzoltók Kiskunfélegyháza térségében végzik a mentést.

2021. December 03. 11:16, péntek | Helyi

Árokba csapódott egy autó az 5-ös főúton

A baleset a Kiskunfélegyháza és a petőfiszállási elágazás közötti szakaszon történt.

2021. December 03. 09:54, péntek | Helyi

Szombaton fellobban a második láng városunk adventi koszorúján

Adventi gyertyagyújtási ünnepségre várják az Érdeklődőket.

2021. December 03. 09:37, péntek | Helyi

Ingyenes ivartalanítási akció

Kutya-macska ingyenes ivartalanítási akciót hirdet a lakosság részére a Projekt-Pusztahunde e.v. a kiskunfélegyházi Fido Bácsi Közhasznú Alapítvánnyal közösen.