Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Blog | A tetoválás művészete

2014. Február 28. 12:15, péntek

Motívumok - A csillag

Motívumok - A csillag

Az igazság, szellem és a remény jelképe.

A sötétben fénylő csillagokat gyakran tekintették az igazság, a szellem és a remény jelképeinek. Szimbólumként a bennünk lévő isteni szikrát jelenítik meg, ugyanakkor mivel éjszaka jelennek meg, az ismeretlen elleni küzdelmet is kifejezik.

A sajátos formájú csillagoknak egyértelmű a jelentése és a szimbolikája. Az ötágú csillag vagy pentagram a keleti jin és jang kifejezője, a harmóniát hangsúlyozza. Ágainak iránya határozza meg szimbolikus jelentését. A lefelé néző pentagramot az ördög jelének tartották. A kelta hagyomány szerint a pentagram a mesélők és a varázslók jele, öt ága a védelem és az egyensúly erőteljes szimbóluma.

A hexagram az istenek és a halandók kapcsolatát jelképezi. A judaizmusban különös jelentőséget kapott a hatágú Dávid-csillag. A hétágú csillag, a hetes szám miatt, a teljesség és a misztikum szimbóluma.

A régi csillagászat hét bolygójához és más, hetes alapú rendszerekhez, így a hindu csakrákhoz kapcsolódott. A nyolcágú csillag a kiteljesedés és az újjászületés jelképe, s olyan nyolcas alapú rendszerekhez kapcsolódik, mint a trigrammák, vagy a pogány évkerék. A kilencágú csillag a teljesítményt és a stabilitást jelképezi. Kapcsolatba hozható kilences alapú rendszerekkel, mint amilyen a kilenc taoista kanji (pszichikai központ).

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Április 09. 19:49, kedd | A tetoválás művészete

Mire ügyelj tetoválás előtt és után

A tetoválás folyamata nem akkor kezdődik, amikor belépsz a szalonba és nem ér véget akkor amikor kifelé menet a friss tetkód boldog tudatában hangosan köszönsz.

2013. Március 10. 17:26, vasárnap | A tetoválás művészete

Kultúrák - Szamoa

Az első tetoválást a gyermekkorból férfivá válás szertartásának során szerezték, ugyanis amíg nem volt egy férfi tetoválva, addig kortól függetlenül gyereknek számított és nem is nősülhetett meg.

2013. Február 28. 22:51, csütörtök | A tetoválás művészete

Motívumok - A főnix

A szépség, szerelem és a kitartás jelképe.