Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | A tetoválás művészete

2013. Április 09. 19:49, kedd

Mire ügyelj tetoválás előtt és után

Mire ügyelj tetoválás előtt és után

A tetoválás folyamata nem akkor kezdődik, amikor belépsz a szalonba és nem ér véget akkor amikor kifelé menet a friss tetkód boldog tudatában hangosan köszönsz.

A tetoválás folyamata nem akkor kezdődik, amikor belépsz a szalonba és nem ér véget akkor amikor kifelé menet a friss tetkód boldog tudatában hangosan köszönsz. Ebben a bejegyzésben pár alapvető tanácsot olvashatsz, amelyek betartásával biztonságosan átjuthatsz a gyógyulási szakaszon.

Nem csak a minta kiválasztása jelenti a felkészülést, hanem a testednek, de legfőképpen a bőrödnek is készen kell állnia. Ezért érdemes figyelni a következőkre:

- Ne igyál alkoholt
Ez nem csak közvetlenül a tetoválás készítése előtt fontos, hanem az azt megelőző napon is. Mivel az alkohol köztudottan vizet von el a szervezettől, ezért a bőröd a dehitdratáltság miatt másképpen reagálhat a tetoválás művelete során. Például a bőr hamarabb felduzzadhat, nehezebben veszi be és tartja meg a festéket, ezáltal fakóbb lehet a színe, stb.

- Ne vegyél be gyógyszert
Általános tévhit, hogy egy előre bevett fájdalomcsillapító hatására kevésbé fog fájni a procedúra, ami akár lehet igaz is, azonban a bőröd másképp fogja megélni, nem beszélve az egyes gyógyszerek mellékhatásairól.

- Ne csináltass tetoválást, ha beteg vagy
A betegség miatt az immunrendszered gyengébben teljesít, ezért a tetoválás folyamatát sokkal nehezebben viselnéd, illetve a gyógyulási folyamat is kitolódhat.

Az alábbi esetekben nem javallott tetováltatni:
Szívbetegség, allergiák, terhesség, cukorbetegség, bőrbetegségek, immunrendszer gyengesége – kérdezd meg az orvosodat, mit javasol
Ha hajlamos vagy keloid (túlzott hegszövet-képződés) kialakulására, ne csináltass tetoválást.

A megfelelő gyógyulási folyamat érdekében tartsd be az alábbi pontokat, hiszen a tetoválás gyakorlatilag egy nyílt seb, ezért megfelelő kezelést igényel.
- Első és legfontosabb szabály, mielőtt hozzáérnél a tetovált felülethez, előtte minden alkalommal alaposan moss kezet!
- Miután hazaértél a szalonból, távolítsd el a fóliát amivel lefedték a frissen készült tetoválásodat, hiszen ez csak arra szolgál, hogy megvédje a portól és egyéb szennyeződésektől, viszont hosszú távon nem engedi szellőzni.
- A fólia levétele után langyos vízzel és folyékony antibakteriális szappannal óvatosan mosd le, a nedvességet itasd fel egy tiszta törülközővel, vagy papírtörlővel, majd tegyél rá vékony rétegben antibiotikumos krémet.
- Ne áztasd a sebet fürdővízben, persze zuhanyozni lehet ilyenkor is, de a rá kerülő tusfürdőt vagy sampont minél hamarabb mosd le róla.
- Ne fogdosd a tetoválásod, hagyd, hagy gyógyuljon be! A tetoválás helye viszkethet, de ne vakard!
- Az első 4-5 napban kb. 4 óránként mosd le és kend be vékonyan a krémmel.
- 4-5 nap után átválthatsz sima testápolóra, ami nem hagyja kiszáradni a bőrt, amíg az teljesen meg nem gyógyul.
- A hámlás és a varasodás a természetes gyógyulási része.
- Végül, ha bármi nyugtalanítót tapasztalsz, kérdezd meg tetoválódat, vagy fordulj vele orvoshoz!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Február 28. 12:15, péntek | A tetoválás művészete

Motívumok - A csillag

Az igazság, szellem és a remény jelképe.

2013. Március 10. 17:26, vasárnap | A tetoválás művészete

Kultúrák - Szamoa

Az első tetoválást a gyermekkorból férfivá válás szertartásának során szerezték, ugyanis amíg nem volt egy férfi tetoválva, addig kortól függetlenül gyereknek számított és nem is nősülhetett meg.

2013. Február 28. 22:51, csütörtök | A tetoválás művészete

Motívumok - A főnix

A szépség, szerelem és a kitartás jelképe.