Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Március 25. 08:31, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Webkamera követi majd a félegyházi madárcsalád életét

Webkamera követi majd a félegyházi madárcsalád életét

Az országban egyedülálló félegyházi Madárbarát Klub hét éve működik. Tagjai a napokban tartották évindító megbeszélésüket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Meizl Ferenc klubvezető a találkozón elmondta, egyre több félegyházi intézmény csatlakozik a klub madárvédő tevékenységéhez. A Kossuthvárosi Óvoda – élén Timafalvi Lászlónéval – több éve példamutató nevelőmunkával nemcsak a gyerekeket, de a szülőket is igazi madárbaráttá tette. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) helyi csoportjának támogatásával két alkalommal 40-40 madár­odút készítettek és helyeztek ki a szépen fásított óvodaudvarra és a közelmúltban létesült Picinke kertbe.

A város másik hivatalosan is madárbarát intézménye a Kossuth Lajos Szakképző Iskola, ahol Pető Károly tanár vezetésével számtalan madár­odút készítettek és helyeztek ki a diákok az iskola udvarán – részletezte beszámolójában Meizl Ferenc.
Hasonlóan lelkes madárbarátok a Platán Utcai Általános Iskola diákjai és tanárai is, akik Szunyi Anikó igazgató­helyettes vezetésével folyamatosan részt vesznek a téli madáretetésben.

A madárbarát klub vezetője beszámolt arról is, hogy a vándorsólyom lett az év madara, amely több évtizednyi szünet után 1997-ben költött újra Magyarországon. Az MME a húszéves évfordulóra emlékezve szenteli a világ leggyorsabb madarának 2018-as évet.
A klubvezető idei terveikről is beszámolt. Elmondta, Udvardi Istvánnal, a szentesi madármentő állomás munkatársával közösen webkamerát helyeznek ki a Közelszőlői Pihenőpark egyik madárodújába, hogy az érdeklődő gyerekek bepillantást nyerjenek egy madárcsalád titkaiba.

Meizl Ferenc arról is beszélt, hogy áprilisban a szintén madárbarát Móravárosi Óvodába járó gyerekekkel és szüleikkel ötven madárodút készítenek, melyeket haza is vihetnek, hogy otthonukban is folytathassák a madármegfigyelést. Májusban pedig, a madarak és fák napján a Péteri-­tóhoz kirándulnak, ahol a Vöcsök tanösvényt végigjárva megismerhetik a gyerekek a tó gazdag állat- és növényvilágát.

Forrás: BAON

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: