Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 09. 14:33, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Versek ihlették a látványos alkotásokat

Versek ihlették a látványos alkotásokat

Szavak szárnyán címmel nyílt kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában május 8-án az Alapfokú Művészeti Iskola fotó-video, grafika és kerámia szakos diákjainak munkáiból.

Az irodalom inspirálta a grafika, kerámia és fotó-video tanszakok növendékeinek alkotásait, képeit. Saját választott művészeti águk eszközeinek segítségével próbálták meg befogadni, értelmezni, közvetíteni, megszűrni a verseket. A fél év során állandó társuk volt a verseskötet. Forgatták, keresték a nekik tetsző sorokat. Azokat, melyek alapgondolatai, költői képei jól ábrázolhatóak, testhezállóak.

A fotó-video tanszakon József Attila versek alapján készítettek illusztrációkat. Feladatuk az volt, hogy a vers által bennük létrejövő érzések, gondolatok alapján alkossanak. Grafika és kerámia tanszakon kiemelten foglalkoztak az Emlékévet szem előtt tartó Petőfi alakjával, verseivel, életével, céljaival és azzal az örökséggel, amit ránk hagyott. Szabadságideálját érvényesítették a művészet szabadságára és ebben az eszmében rengeteget alkottak és keresték a saját szabadságukat. Azt a tevékenységet, mely felszabadít és segít megküzdeni a napi terhekkel. A növendékek néha biztatást igénylő, de kitartó, elkötelezett alkotó kreativitásának eredménye ez a kiállítás – tudtuk meg Répa Mónika drámapedagógustól a kiállítás megnyitóján.

A jeles eseményen zenés és prózai művek előadásával közreműködtek Csósza Anna Cecília és felkészítő tanára Szeriné Bíró Ágnes, valamint Baranyai Zsófia, Kollár Janka, Gulyás Rebeka, Babinyecz Zsolt, Szedlacsek Cintia.

A tárlat megtekintése előtt Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatónője és Répa Mónika drámapedagógus megköszönte a munkáját, és a diákoknak fáradhatatlanul nyújtott segítséget a jelen lévő két tanszak vezetőjének: Kis Virág grafika és kerámia szakos tanárnőnek és Gajdics Dávid, videó tanszakos tanárnak.

A kiállítást május 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési központ nyitva tartási idejében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.