Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 15. 10:07, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Vérpezsdítő mazsorett felvonulás

Vérpezsdítő mazsorett felvonulás

A Városalapítók Hete rendezvénysorozat a három fúvószenekar és tizenhat mazsorettes együttes látványos felvonulásával vette kezdetét május 14-én (vasárnap).
(Fotók: Kürti László - Félegyházi Közlöny, Bús Csaba - BAON)

A Kossuth utcán végigvonuló színes kavalkád méltó előzménye volt az immáron tizenkilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Kiskun Országos Mazsorett Fesztiválnak, melyen a csapatok külön-külön mutatták be produkcióikat a Városháza előtt felállított színpadon. A fiatalokat a Magyar Fúvószene és Mazsorett Szövetség tagjai által alkotott szakmai zsűri bírálta.

A jeles eseményt Csányi József polgármester és Dohos László, a Magyar Honvédség nyugalmazott főkarmestere, a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke nyitotta meg.

- Ilyen gyönyörű szép Polgármesteri Hivatal nincs még egy az országban. Méltó helyszín az Országos Mazsorett Fesztiválhoz – mondta a nyugalmazott főkarmester.

Mint mondta, elgondolkodott azon, hogy mennyire örülne ezt az eseményt látva legnagyobb magyarunk Petőfi Sándor is, aki megénekelte az Alföldet, Kiskunfélegyházát, de a Tiszát sőt a Kárpátokat is. Gyönyörűen tudott fogalmazni a szerelemről, az elmúlásról, az őszről, mindenről, még a halálról is. S vajon mit szólt volna, ha látja ezt a rendkívül lelkes, aranyos, szép, fiatalos közönséget, ami kellő dinamikával, energiával, bájjal fog minket itt ma egész nap szórakoztatni?

- Én szerencsés ember vagyok, mert mindig oda sodort a hivatásom, ahol csak a szép, a jó és a kellem jelenik meg úgy zenében, mint látványban és mozgásban. Minden rossz ellenére az életünk erről kell, hogy szóljon – E gondolatok jegyében kívánt jó szórakozást a délutánhoz a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség elnöke.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit