Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 07. 11:04, kedd | Helyi
Forrás: KEOL

Újabb drogkereskedő család ellen emeltek vádat

Újabb drogkereskedő család ellen emeltek vádat

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 42 éves kiskunfélegyházi férfi és jelenlegi, valamint volt élettársa ellen,

akik 2015 nyara és 2016 augusztusa között bűnszövetségben designer drogokkal és kábítószerrel kereskedtek.

A férfi és 29 éves élettársa 2015 nyarán Kiskunfélegyházán kezdtek drogkereskedelemmel foglalkozni. A pár a „zsálya" fantázianevű designer drogot maga állította elő, ehhez helyben, valamint Törökszentmiklósról, egy ismeretlen férfitől szerezték be az alapanyagokat. A „zsályát" az élettárs csomagolta „pakkokba".

A becsomagolt drogokat a férfi vádlott és élettársa elvitték a férfi volt élettársának, egy 38 éves kiskunfélegyházi nőnek a lakására és a legtöbb esetben a volt élettárs adta el a drogokat a fogyasztóknak. A „pakkokat" 1000 Ft/gramm áron árulták. Az árusításban alkalomszerűen részt vett a férfi és jelenlegi élettársa is. Szükség esetén pedig a volt élettárs a porciózta a „zsályát".

A háromtagú bűnszövetség naponta 30-40 adag drogot adott el, melyből napi 30-40 ezer forint bevételük keletkezett. A rendőrök 2016. augusztus 4-én ütöttek rajta a drogkereskedőkön: a férfi és élettársa lakásán a kereskedésből származó 2,5 millió forint készpénzt, a volt élettárs lakóhelyén további 23.000 forintot foglaltak le. A két lakásból FUBINACA hatóanyagú kábítószert is lefoglaltak az egyenruhások, melynek hatóanyag tartalma csekély mennyiségű volt.

A vádlottak közül a férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, míg társai szabadlábon védekeznek. A járási ügyészség mindhárom vádlottat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, melyeket bűnszövetségben követtek el. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza a vádlottakkal szemben azzal, hogy a lefoglalt pénzösszegekre vagyonelkobzást kell elrendelni. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

(A fotó illusztráció!)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok