Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 03. 11:42, péntek | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

Új lendületet kap Kiskunfélegyháza gazdaság fejlődése az Ipari Park II. ütem fejlesztéssel

Új lendületet kap Kiskunfélegyháza gazdaság fejlődése az Ipari Park II. ütem fejlesztéssel

A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése keretében a jelenlegi ipari park mellett, a Kiskunfélegyházát Kiskunmajsával összekötő közút mentén új, mintegy 30 hektáros ipari park épül.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.1.1-16 azonosítószámú „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra, és 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosítószámú projekt keretében a Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztésére.

A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése keretében a jelenlegi ipari park mellett, a Kiskunfélegyházát Kiskunmajsával összekötő közút mentén új, mintegy 30 hektáros ipari park épül. Ennek során belső aszfaltozott feltáró út-, villamos-, közvilágítási-, víz-, gáz- és szennyvízhálózatot, illetve optikai kábelcsatorna-rendszer építenek ki. Az ipari park kerítéssel, korszerű beléptetőrendszerrel, illetve kamerarendszerrel lesz felszerelve – mondta el Gyuricza Gergő fejlesztési csoportvezető április 30-án, a városházán megrendezett projektindító sajtótájékoztatón.

Az ipari parki beruházás jelentős mérföldkő Kiskunfélegyháza gazdasági fejlődésében, hiszen a meglévő ipari parkban, illetve a város területén gyakorlatilag elfogytak az értékesíthető iparterületek. A Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem további befektetők számára kínál lehetőséget munkahelyteremtő beruházások létesítéséhez. Az eddigi üzemeltetési tapasztalatok alapján egy új, bekerített, akár az egyedi vállalkozói igényeknek is megfelelő közművekkel és megfelelő minőségű útkapcsolattal ellátott ipari parknak minősíthető iparterület képes lesz kiszolgálni a kis- és középvállalkozások telephely igényeit, valamint alkalmas lehet akár nagyvállalatok letelepítésére is.

Az új ipari terület javítani fogja a térségi vállalkozások versenyképességét azzal, hogy egy modern üzleti környezetben kezdhetik meg, vagy bővíthetik gazdasági tevékenységüket. A versenyképesség javulásával járó többlet jövedelem az induló és már működő vállalkozásoknál a térségi beruházási és foglalkoztatási ráta javulását eredményezheti. A beruházásokból következik a vállalkozások, illetve a működő telephelyek számának emelkedése, középtávon pedig a helyi kibocsátás, foglalkoztatás és jövedelem növekedése.

A TOP-1.1.1-16-BK1-2017-00003 azonosító számú Kiskunfélegyházi Ipari Park II. ütem fejlesztése projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A beruházás várhatóan 2020. július 31-én zárul.

További információ kérhető:
dr. Gyuricza Gergő fejlesztési csoportvezető
Email: gyuricza.gergo@kiskunfelegyhaza.hu
Telefon: (+36 76) 562-088

Címkék: ipari park

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).