Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 30. 13:43, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Új eszköz a félegyházi nőgyógyászaton

Új eszköz a félegyházi nőgyógyászaton

Ma (szeptember 30-án) végre fizikailag is manifesztálódott az a nőgyógyászati fejegység, amelynek megvásárlására jótékonysági megmozdulást szervezett Lajos Zoltán az Aréna Holding ügyvezetője.

Mindannyian emlékezünk a Lajos Zoltán által szervezett Retro Discora, mely idén június 6-án került megrendezésre és a teljes bevétele, valamint városunkból ismert vállalkozóknak köszönhetően mintegy 1.636.000,-Ft-nyi összeg került átadásra június 15-én városunk kórházának, a fent említett eszköz megvásárlására.

A félegyházi kórháznak óriási segítség ez a nőgyógyászatban használt intravaginális fejegység, amellyel pontosabb képet tudnak kapni – legyen szó akár a terhesség, méhen kívüli terhesség – a méh állapotáról, az esetlegesen előforduló daganatok, ciszták méretéről és azok elhelyezkedéséről. A kórházunk nőgyógyászati rendelésén napi szinten 50 vizsgálatra jelentkező hölgyre nézve mindenképpen megszolgálja a befektetést ez az eszköz. – mondta Körtvélyessy András a Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatója.

Az ötlettől a megvalósításig 8 hónap telt el. Köszönettel tartozunk minden támogató magánszemélynek, akik jegyet vásároltak virtuálisan vagy személyesen, különösen pedig a jelentős segítségért, melyet a vállalkozóktól és cégektől kaptunk.

A jövőbeli újabb hasonló indítványozásokat is tárt kapukkal várja a kórház, mert vannak még olyan eszközök, amelyek szintén előbbre vihetnék a félegyházi egészségügyet és a betegellátást.

Általában a vállalkozókat gyakran éri az a vád, hogy szociális érzékenységük nem megfelelő, mindemellett anyagiasak is. Ez a gyűjtési akció, valamint a jótékonysági kezdeményezés azonban hűen tükrözi, hogy ez nem mindig igaz messzemenőkig. Egy olyan dologra került felajánlás Lajos Zoltán és Szilády József vállalkozók jelentős segítségével, ami a félegyházi nők, asszonyok és hozzátartozóik életét jelentős mértékben megkönnyíti. S ki tudja, de talán az átgondolt, fejlődőképes és előretekintő vezetésnek köszönhetően újra lehetnek olyan gyermekek, akik városunk kórházának falai között látják meg a napvilágot. – monda Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere, a messzemenőkig bízva az egészségügy városunkban való újjászületésében.

A folyamatos fejlődés, a megújulni akarás, és mint látjuk, a városunkban munkáló összetartó erő és összefogás csodákra képes.

Még egyszer köszönet mindazoknak a magánszemélyeknek, akik bármilyen formában támogatták a megmozdulást, külön köszönet a vállalkozóknak: Bács Plast Kft., a Rollsped Kft., Kunvill Kft., Integrál Zrt., SZJ Trans Kft., Hegyi Sándor Dél-100 Kft., Előszer Kft., AP-Faktúra Kft., Szalai Busz Kft., Busa Imre, P&P Kft. és a fő támogató, az Aréna Holding Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.