Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 01. 16:15, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Tömegeket vonzott a parkerdei Majális

Tömegeket vonzott a parkerdei Majális

A szeszélyes időjárás ellenére is sokan ellátogattak már a délelőtti programokra is a városi parkerdőben megrendezett Városi Majálisra.

A rendezvény 8 órakor hagyományos fúvószenekari ébresztővel indult a Kossuth utcán, majd a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar tagjai folytatták előadásukat a Parkerdő nagytisztásán.

10 órakor városunk polgármestere Csányi József mondott köszöntőt és arra biztatott mindenkit, hogy a Munka Ünnepén mindenki érezze jól magát és ne a munkára gondoljon, hanem a szórakozásra.

- Bízzunk benne, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert nagyon gazdag programmal készültünk. Olyan együtteseket és zenekarokat hívtunk meg, akik megfelelő szórakozási lehetőséget fognak számunkra nyújtani – mondta köszöntő beszédében városunk első embere.

A Városi Majálison elmaradhatatlan a májusfa állítás, melyben a Constantinum Intézmény néptáncosai és a Padkaporos Néptáncegyüttes apróságai segédkeztek. A felállított fa körüli tánchoz pedig a POR Zenekar adta a talpalávalót.

A színpadon a Padkaporos Táncegyüttes mellett a Constantinum Intézmény tanulóinak néptáncbemutatóját láthatta a közönség majd a Csurgó Zenekar tartott koncertet. Ezt követően a Silver Step Tánccsoport, majd az Unique és a Bikini együttes szórakoztatta a nagyérdeműt.

A délutáni program a TNT élő nagykoncertjével fog zárulni 18 órakor, melyet a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes műsora előz meg 16:30 órakor.

A kistisztás gyermekbirodalma 10 órától egészen 19 óráig várja ma a kicsiket és nagyokat egyaránt, ahol a Fidó Bácsi Alapítvány Kutyamenhely gyermekfoglalkozásokat, a Zöldmező Lovas Klub Egyesület lovaskocsikázást, lovagoltatást, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület íjászbemutatót tart.

Ezen kívül ugrálóvárral, óriás csúszdával, szivacslövő ágyú arénával, különféle kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel, csillámtetoválással várják a szórakozni vágyó gyermekeket.

(A programok, foglalkozások ingyenesek a gyermekek részére!)

Címkék: majális, parkerdő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.