Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 17. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Terített asztal a mezőgazdasági iskolában az Élelmezési Világnapon

Terített asztal a mezőgazdasági iskolában az Élelmezési Világnapon

A Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium egyik fontos küldetése, az ökoiskola irányelveit szem előtt tartva, az egészséges életmódra és környezettudatos magatartásra nevelés.

Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartása alatt működő Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium egyik fontos küldetése, az ökoiskola irányelveit szem előtt tartva, az egészséges életmódra és környezettudatos magatartásra nevelés. Ezt a célt szolgálta a mai (október 16.), az iskola profiljához illeszkedő, az Élelmezési Világnap alkalmából megtartott program.
Iskolai hagyománynak számít az Élelmezési Világnap alkalmából készített reform-tízórai, amelyhez a tejtermékeket a kiskunfélegyházi Tejüzem, a kenyeret és péksüteményeket a PésP Pékáru Kft biztosította. Az iskola által működtetett Húsipari Tanüzemben gyártották az ízletes húsipari termékeket (felvágottak, füstölt kolbász, szalámi, májas, disznósajt). Az intézmény gazdaságából hozták, illetve a tanulók ajánlották fel az egészséges, friss zöldségeket és gyümölcsöket. A finomabbnál finomabb salátákat és szendvicseket az élelmiszeripari szakközépiskolás tanulók készítették, majd megvendégelték az intézmény minden dolgozóját, tanárát és diákját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.