Városlista
2018. március 17, szombat - Gertrúd

Hírek

2017. December 02. 09:53, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Szívet melengető előadással készültek a nyugdíjas klubok

Szívet melengető előadással készültek a nyugdíjas klubok

Mint minden évben, idén is ünnepi műsorral készültek a nyugdíjas klubok a karácsonyi ünnepekhez közeledve. December 1-jén tartották adventi összejövetelüket a Szakmaközi Művelődési Házban.

A hagyományokat és szokásokat felidéző műsorban az egyes nyugdíjas klubok verses-prózai előadásait, citera-harmonika zenére előadott karácsonyi dalok, valamint betlehemes játékok színesítették.

A népes számban megjelenő vendégeket Mátyus Imréné köszöntötte elsőként, majd Csányi József polgármester mondta el gondolatait.

- Közeleg a karácsony, és ennek hangulata már érződik a teremben. A mostani összejövetel jelzi azt, hogy a nyugdíjasok örömmel készülődnek a karácsonyra. Nagyon sokan eljöttek, és látható, hogy ez a helyszín már szűkössé kezd válni a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének advent előtti összejövetelére. Éppen ezért Juhász István elnök úrral egyeztettünk arról, hogy jövőre a klub „Karácsony felé” címmel már a művelődési központban tarthassa meg ünnepváró rendezvényét, hogy mindenki kényelmesen élvezhesse a produkciókat - mondta a polgármester, akinek köszöntő szavait követően sorra léptek fel az egyes nyugdíjas klubok képviselői, de a félegyházi citerazenekar és énekkar muzsikáiból és dalaiból hallhattak ízelítőt a megjelentek. A Constantinum Intézmény diákjai Kátai Tibor felkészítésével betlehemes játékukkal bűvölték el közönségüket, de Horváth Richard a Kossuth Lajos Szakmunkásképző Iskola növendéke is tartalmas műsort adott csodálatos dalaival. A szívet melengető előadások után pedig ünnepi ebéd várta a megjelenteket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Március 17. 18:59, szombat | Helyi

Március 15-én köszöntötték a sajtó munkatársait is

Március 15. az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc ünnepe mellett a magyar sajtó napja is.

2018. Március 17. 18:55, szombat | Helyi

A hófúvás miatt többfelé harmadfokú figyelmeztetést adtak ki

Több megyében harmadfokúra emelték a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetést, emellett országszerte továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben az eső, ónos eső, havazás, illetve hófúvás miatt.

2018. Március 16. 08:44, péntek | Helyi

Petőfi és barátai olyan örökséget hagytak ránk, melyet minden magyar a szívében hordoz

Március 15-én a Petőfi szoborhoz a borongós idő ellenére is nagyon sokan ellátogattak, hogy részt vegyenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott ünnepségen.

2018. Március 15. 16:41, csütörtök | Helyi

Bem tábornok mellszobránál tisztelegtek Nemzeti Ünnepünkön

Mint minden évben, idén is megemlékeztek Bem József tábornokról, akit Kossuth 1848. november 29-én - egyik legjobb döntésével - az erdélyi hadsereg főparancsnokává nevezett ki.