Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Május 09. 20:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Szívet-lelket melengető kiállítás nyílt az alapfokú művészeti iskola diákjainak munkáiból

Szívet-lelket melengető kiállítás nyílt az alapfokú művészeti iskola diákjainak munkáiból

A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola fotó-videó és grafika-kerámia szakos diákjainak nyílt kiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában május 8-án.

A kiállítás ünnepélyes megnyitóján Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese szólt a megjelentekhez, kiváltképp az előtte felsorakozott ifjú alkotóművészekhez:

- Minden ember nyomot hagy az életben. Nyomot hagyunk a földön, amikor továbblépünk, az autó kerekével, de a legfontosabb, hogy nyomot hagyunk az emberek lelkében is. Erre a legjobb eszköz a művészet valamely ága, ami a mostani kiállítás tekintetében a képzőművészet.

Volt a fejetekben egy gondolat, a lelketekben egy érzés és volt hozzá egy olyan tanár, aki megmutatta, hogyan fejezhetitek ki magatokat, így születtek meg ezek az alkotások, melyek aztán a kiállításra ellátogatók lelkében maradandóan szép nyomokat hagynak. Kívánom, hogy hasonló sok szép alkotás szülessen még kezeitek által, mellyel meglephetitek szüleiteket, családotokat és városunk lakóit, az idők múltán pedig majd önálló kiállítással is büszkélkedjetek, melyre messze tájakról is érkeznek látogatók – mondta Kis-Fekete Vilmos a kiállítás nyitányaként, majd megköszönte munkáját Mucsi Mercédesznek és Gajdics Dávidnak, akik fáradtságot nem ismerve segítik és az ifjú alkotókat a képzőművészet útján, illetőleg a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónőjének Kovács-Csonka Szilviának, hogy helyet adott a kiállításnak.

A megnyitót a Művészeti Iskola Vonós Kamaraegyüttese Hegyesi Judit felkészítő tanár közreműködésével színesítette.

(Fotók: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.