Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. December 30. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: ripost.hu

Szí­nes kok­té­lok Szilveszterre

Szí­nes kok­té­lok Szilveszterre

Nem tel­het el a szil­vesz­ter koc­cin­tás nél­kül. Egy cso­dás kok­tél mel­lett a be­szél­ge­tés is sok­kal könnyeb­ben megy.

Mu­tat­juk a leg­fi­no­mabb és leg­egy­sze­rűb­ben el­ké­szít­hető ita­lo­kat!

1. Almás forralt bor

Hozzávalók:

15 dl minőségi vörösbor
1 l rostos almalé
115 g porcukor
2 kisebb fahéj rúd
csillagánizs (Ízlés szerint)
3 evőkanál narancslikőr
egy maroknyi piros, bogyós gyümölcs
3 kisebb piros alma, szeletekre vágva
Elkészítés:

Öntsd a bort és az almalevet egy nagy lábasba, add hozzá a cukrot, a fahéjat és a csillagánizst. Melegítsd fel, egyszer vagy kétszer keverd meg, amíg elolvad a cukor, majd főzd további 15 percig, lassú lángon. Fogyasztás előtt csorgass rá egy kicsi narancslikőrt, szórd meg bogyós gyümölcsökkel és tegyél bele egy almakarikát.

2. Hófehér karácsony

Hozzávalók:

100 ml vanília vodka
160 ml kókusztejszín
1 evőkanál olvasztott fehér csoki
fél evőkanál reszelt szerecsendió

Elkészítés:

Dobj jégkockát egy shakerbe, majd tedd bele a vodkát, a tejszínt, a fehér csokit és a szerecsendiót és jól rázd össze. Öntsd ki egy szép pohárba. Ha igazi ínyencségre vágysz, megspékelheted egy kanál tejszínhabbal, és csokiba mártott gyümölccsel.

3. Karácsonyi Cosmopolitan

Hozzávalók:

500 ml vodka
500 ml gyömbér ital
1 l vörösáfonyalé
5 citrom leve ( a héját hagyd meg a díszítéshez)
szeletelt gyömbér

Elkészítés:

Keverd össze a hozzávalókat egy nagy kancsóban. Fogyasztás előtt tégy hozzá néhány jégkockát, és díszítsd a citrom héjával.

4. Gránátalmás, mentás koktél

Hozzávalók:

200 ml gránátalmalé
Prosecco (olasz habzóbor)
mentalevél
lime

Elkészítés:

Forrald fel a gránátalmalevet egy kis mentalevéllel, majd hagyd kihűlni. Fogyasztáskor töltsd meg a poharat egy rész gránátalmalével és három rész Prosecco-val. Díszítsd lime-mal és friss mentával.

5. Narancsos forrócsoki

Hozzávalók:

150 ml tej
50 ml habtejszín
egy fél narancs héja
50 g reszelt étcsoki
25 ml narancs likőr

Elkészítés:

Melegítsd fel a tejet és a tejszínt egy lábasban, majd főzd hozzá a szeletelt narancshéjat. Ha felforrt, szűrd át, hogy megtisztítsd a narancshéjtól. Öntsd vissza a lábasba és add hozzá a csokit. Addig keverd, míg az el nem olvad teljesen. Végül add hozzá a narancslikőrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok