Városlista
2019. január 18, péntek - Piroska

Hírek

2019. Január 09. 18:27, szerda | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Az országos rangsorban 122 szakosztály közül 108 tudott pontot gyűjteni. A félegyháziak 585 ponttal a 23. helyezést szerezték meg úgy, hogy jelenleg diák és serdülő korú versenyzőik vannak.

Volt jó tíz évvel ezelőtt egy hasonlóan erős generáció, Szabó Emese EB-ezüstérmessel az élen, de ők abbahagyták a versenyzést és egy rövid hullámvölgy keletkezett utánuk.
A munka nagyon jó úton halad, ez a remek fiatal csapat sikert sikerre halmoz. Van néhány kiemelkedő képességű és szorgalmú gyermek közöttük, akik korosztályukban már a csúcsra jutottak, bár még a pályafutásuk elején járnak.

A lányok mezőnyében kiemelkedik Szabó Szonja. Ebben az évben töltötte 13-ik életévét, de a 14-15 évesek között is megnyerte a diákolimpiai és magyar bajnoki címet. Szerepelt a magyar válogatottban a Serdülő Európa-bajnokságon, valamint Aranyjelvényes sportoló minősítést szerzett, ezen kívül kiérdemelte a Jó tanuló-jó sportoló kitüntetést is!

A fiúk között Czakó Zoltán remekelt. Mind a kötött, mind szabadfogásúak között megnyerte a diákolimpiát és a magyar bajnokságot is úgy, hogy tavasszal az 58, ősszel már az 54 kg-osok mezőnyében versenyzett.

Ezen a képen a legeredményesebb versenyzők és edzőik, majdnem teljes létszámban. A fiatalok nyolc országos bajnoki címet, hat ezüstérmet, hat bronzérmet és további helyezéseket értek el. Rekedt-Nagy Réka (legfölül) a szumózók között Európa bajnoki bronzérmet nyert csapatban, egyénileg ötödik lett

Az utánpótlás miatt sem kell aggódni, ugyanis számos 5-9 éves apróság ismerkedik az edzéseken a sportággal, akik öregbíthetik Kiskunfélegyháza sportban szerzett hírnevét.

Szabó József edző
Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 14. 20:00, hétfő | Helyi sport

Megkezdték a versenyszezont a Turul Koppány íjászok

2019. január 12-én szombaton az ideiglenes határon túlra Kisjenőre utaztak megmérettetni íjász tudásukat.

2019. Január 14. 09:31, hétfő | Helyi sport

Móra kupa sakkverseny

Nyolcadik alkalommal, rekord létszámmal rendezték meg 2019. január 12-én a Móra Gimnáziumban, az év elején immár hagyományos rapid sakkversenyt, melyen a felnőttcsoportban 35-en, a gyermekek között 51-en játszottak.

2019. Január 07. 19:57, hétfő | Helyi sport

Kiemelkedően sikeres évet zártak a Fénypárducok

A 2018-as év, mint eredményekben, mint eseményekben igen gazdag volt a szakosztályunk számára.

2019. Január 03. 12:22, csütörtök | Helyi sport

Csincsák Zoltán-Bagdi István labdarúgó Emléktorna

2019. január 5-én, szombaton 11 órától kerül megrendezésre a Csincsák Zoltán- Bagdi István labdarúgó Emléktorna a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Szeretettel várnak mindenkit.