Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2019. Január 09. 18:27, szerda | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Az országos rangsorban 122 szakosztály közül 108 tudott pontot gyűjteni. A félegyháziak 585 ponttal a 23. helyezést szerezték meg úgy, hogy jelenleg diák és serdülő korú versenyzőik vannak.

Volt jó tíz évvel ezelőtt egy hasonlóan erős generáció, Szabó Emese EB-ezüstérmessel az élen, de ők abbahagyták a versenyzést és egy rövid hullámvölgy keletkezett utánuk.
A munka nagyon jó úton halad, ez a remek fiatal csapat sikert sikerre halmoz. Van néhány kiemelkedő képességű és szorgalmú gyermek közöttük, akik korosztályukban már a csúcsra jutottak, bár még a pályafutásuk elején járnak.

A lányok mezőnyében kiemelkedik Szabó Szonja. Ebben az évben töltötte 13-ik életévét, de a 14-15 évesek között is megnyerte a diákolimpiai és magyar bajnoki címet. Szerepelt a magyar válogatottban a Serdülő Európa-bajnokságon, valamint Aranyjelvényes sportoló minősítést szerzett, ezen kívül kiérdemelte a Jó tanuló-jó sportoló kitüntetést is!

A fiúk között Czakó Zoltán remekelt. Mind a kötött, mind szabadfogásúak között megnyerte a diákolimpiát és a magyar bajnokságot is úgy, hogy tavasszal az 58, ősszel már az 54 kg-osok mezőnyében versenyzett.

Ezen a képen a legeredményesebb versenyzők és edzőik, majdnem teljes létszámban. A fiatalok nyolc országos bajnoki címet, hat ezüstérmet, hat bronzérmet és további helyezéseket értek el. Rekedt-Nagy Réka (legfölül) a szumózók között Európa bajnoki bronzérmet nyert csapatban, egyénileg ötödik lett

Az utánpótlás miatt sem kell aggódni, ugyanis számos 5-9 éves apróság ismerkedik az edzéseken a sportággal, akik öregbíthetik Kiskunfélegyháza sportban szerzett hírnevét.

Szabó József edző
Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 19. 09:00, kedd | Helyi sport

10 érem Pálmonostorán

Tizenhárom fővel vettek részt a KHTK–Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai Pálmonostorán a Huszka József emlékversenyen.

2019. Március 18. 19:20, hétfő | Helyi sport

DMTK-s sikerek a Regionális Aquatlon Döntőn

2019. március 17-én Baján került megrendezésre a Sport XXI. Aquatlon Dél-keleti Regionális Döntője.

2019. Március 13. 15:08, szerda | Helyi sport

Március elején két teremíjász-versenyen jártak a Koppányok

2019. március 2-án Győrújbarátiban rendeztek WA Teremíjász Országos Bajnokságot. A nagy távolság és a Koppányok által kevésbé látogatott versenyforma miatt mindössze egy fő nevezett.

2019. Február 26. 13:58, kedd | Helyi sport

Öröm volt az íjászat Kecskeméten

2019. február 23-án Kecskeméten a Lánchíd Utca Sport Általános Iskola örömíjász versenynek adott helyet.