Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 03. 12:47, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Fenntartható napok négy iskolában Kiskunfélegyházán

Az Eco-school határon átnyúló projekt során tematikus napokat szervezett az Ecocenter Közhasznú Alapítvány.

A kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola közreműködésével, általános iskolás gyermekeknek tartott tematikus napok témája a fenntarthatóság volt.

4-4 iskolába települtek ki Magyarországon Kiskunfélegyházán és Szerbiában Óbecsén. Az egyedülálló programsorozat a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Általános Iskolában, Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben és a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában valósult meg.


A cél az volt, hogy a gyerekek játékos programok és jópofa előadások keretében tanuljanak a fenntarthatóságról és hasznosítsák is a tanultakat a későbbiekben. Volt Activity sarok a fenntarthatósággal kapcsolatban, illetve kézműves foglalkozáson újrahasznosított anyagokból építettek madáretetőket, melyek az iskolák udvarán kerültek kihelyezésre egy kis elemózsiával a madaraknak.
Felépítettek minden helyszínre egy úgynevezett klímasátrat a Bács-Kiskun Megyei Klímaprogram segítségével, melyben napelem biztosította az áramot, ezáltal különböző tanító jellegű ábrákat hozott működésbe, amik bemutatták többek között a nap által összegyűjtött energia felhasználhatóságát, hasznosságát, emellett különböző napelemmel működő használati tárgyak is voltak, amiket ki is lehetett próbálni.

A gyerekek nagyon jól szórakoztak, érdeklődőek voltak és élvezték a különféle programokat, így rendkívül sikeresek voltak a témanapok. A programot megvalósító szervezetek: ECOCENTER ALAPÍTVÁNY (HU), Than Fivérek Értelmiségi Kör (SRB), projekt kódja: HUSRB/1602/32/0213.

Ez a cikk az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A cikk tartalmáért teljes mértékben az ECOCENTER ALAPÍTVÁNY vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.