Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Szeptember 29. 09:47, kedd | Helyi
Forrás: FBH NP Nonprofit KFT

Őszi zöldjáratok

Őszi zöldjáratok

2015. őszén az alábbi ütemezés szerint két alkalommal gyűjtik be a kertekben, udvarokban, utcán keletkezett zöldhulladékot. Cikkünkből megtudhatják az időpontokat.

Kiskunfélegyháza belterület:

Október 5., November 30.

A megadott napok a begyűjtés hetének kezdeti napjai, a gyűjtés hétfőtől péntekig tart, tehát október 5-től 9-ig és november 30-tól december 4-ig.

A lágyszárú zöldhulladékot a lakosság átlátszó zsákban max. 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket legfeljebb 80 cm-es hosszúságú kévébe összekötve (a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére) az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre helyezze ki.

Kérjük, hogy a zsákokat legkésőbb a gyűjtés hetének hétfő reggelén 7 óráig helyezzék ki a kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudjuk elszállítani, így annak otthagyása illegális lerakásnak minősül. Kérjük Önöket, hogy ahol azon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése is, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott az ingatlanok előtt egyértelműen a vegyes hulladéktól elkülönülten helyezzék ki a zöldhulladékot. Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag olyan növényi- vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származik: pl. fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok, kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj), illetve egyéb növényi származékok.

Fokozottan felhívjuk figyelmüket az alábbiak betartására:

  • A ZÖLDHULLADÉKOK A KÖZTERÜLETRE mind a családi házas, mind a tömbházas övezetekben a GYŰJTÉS KEZDETE ELŐTT MAXIMUM 2-3 NAPPAL KORÁBBAN HELYEZHETŐK KI!
  • A zöld hulladékokat az ingatlantulajdonos, ingatlanhasználó csak a saját ingatlana elé helyezheti ki! (Más ingatlana elé, üres ingatlanra, nagyobb üres közterületre, utcák kereszteződése, utcasarkok mellé zöldhulladékot kihelyezni tilos!)

Fenti előírások be nem tartása esetén a hatóság illetékesei (pl.: közterület-felügyelet) felszólítással és szankcióval is élhetnek! Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.