Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Augusztus 25. 15:46, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Összefogás segítette a kirándulás létrejöttét

Összefogás segítette a kirándulás létrejöttét

Ma (augusztus 25-én) adta át Dr. Ónodi Izabella a Sorsocskák Alapítvány vezetője az augusztus 20-án rendezett Jótékonysági Mozivetítésből származó bevételt a Kapocs Intézmény vezetőjének.

A Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi intézmény Kiskunfélegyházi szervezete minden évben elviszi táborozni a rászoruló gyermekeket. A kikapcsolódást és a nyári pihenőt a gyerekek mindig egy közös kirándulással zárják. Idén azonban ez a kirándulás meghiúsulni látszott a szűkös anyagi háttér miatt. Konkrétan harmincezer forint hiányzott ahhoz, hogy idén is teljesüljön a tábor méltó befejezéseként a közös utazás. A Sorsocskák Alapítvány azonban karöltve városunk vezetésével ismét segítő kezet nyújtott a rászorulóknak. Az augusztus 20-ai programsorozat több jótékonysági eseménnyel büszkélkedhet, többek között a Jótékonysági Kutyakiállítással és egy Jótékonysági filmvetítéssel. Az utóbbi esemény teljes befolyt összegét (konkrétan 36.000,-Ft-ot) a Kapocs Intézmény kapta meg, hogy a rászoruló gyermekek kirándulása létrejöhessen.

Füri Judit, a Kapocs Intézmény vezetője háláját fejezte ki azért az önzetlen segítségért, amivel 30 gyermek kirándulását tudták segíteni a jótékonysági rendezvény ötletgazdái és megvalósítói. Ezen a héten csütörtökön (augusztus 27-én) indulnak a gyerekek Bokrosra a Western Centrumba, ahol minden bizonnyal maradandó élményben fognak részesülni és mindig örömmel fognak visszagondolni erre a napra.

Dr. Ónodi Izabella csatlakozva az intézmény vezetőjének szavaihoz, külön köszönetét fejezte ki annak a hetvenkét embernek, akik a mozijegy megvásárlásával segítette a nemes cél megvalósítását. Külön megköszönte az önkormányzat segítségét és Reményi Rihárdnak, a mozi vezetőjének a támogatását.

Nincs jobb érzés annál, mint segítő kezet nyújtani egy közös álom megvalósításához. A sok önzetlen támogatás pedig elérte célját, a gyerekek örömmel készülődnek a kirándulásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.