Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2019. Április 08. 15:05, hétfő | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Orosz nyelvi és műveltségi vetélkedőt szerveznek iskolásoknak

Orosz nyelvi és műveltségi vetélkedőt szerveznek iskolásoknak

Az iskolák egy, az orosz nyelvvel és kultúrával kapcsolatos iskolai program szervezésével és a rendezvény beszámolójával jelentkezhetnek a vetélkedőre május 26-áig.

A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület és a Lakitelek Népfőiskola az orosz nyelv és kultúra népszerűsítése érdekében vetélkedőt szervez orosz nyelvet oktató iskolák 11. és 12. osztályos, 3-3 fős diákcsapatainak - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel szombaton.

Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében a nevezők és közvetlen hozzátartozóik nem származhatnak szláv országból. A jelentkező diákok továbbá nem tölthettek szláv országban évente két hónapnál hosszabb időt - tette hozzá.

A zsűri értékelése nyomán a második fordulóba jutó tíz csapat szeptemberben a Lakitelek Nőfőiskolán játékos, írásbeli és szóbeli feladatokban bizonyíthatja orosz nyelvi és kulturális jártasságát.

A vetélkedő győztes csapata és felkészítő tanára egy ötnapos moszkvai utazáson vehet részt. A második és harmadik helyezett diákok pedig tárgy- és könyvjutalomban részesülnek.

A megmérettetés felhívása a www.nepfolakitelek.hu honlapon érhető el.

Címkék: orosz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).