Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Február 04. 17:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Óriási beruházások a Félegyházi Malom Kft-nél

Óriási beruházások a Félegyházi Malom Kft-nél

A Kiskunfélegyházi Malom Kft. 960 millió forintos összértékű kapacitásbővítő fejlesztését a magyar kormány 480 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

A támogatásból megvalósuló beruházásnak köszönhetően 95 új munkahely teremtődik a térségben.

Mint azt már korábbi cikkünkben is közöltük,(http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/permalink:tokehianyos-bacs-kiskun-megyei-vallalatok-kapnak-tamogatast-2016-01-01-130000) közel hárommilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 14 hazai vállalat. A beruházások nyomán közel 500 új munkahely jön létre országszerte. A Kiskunfélegyházi Malom Kft. a fejlesztéseket bemutató programsorozat első állomása. A Bács-Kiskun megyei sütőipari vállalkozást a magyar kormány 480 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti kapacitásbővítő fejlesztésének megvalósításában.

"Minden magyar vállalat sikere egyben a magyar gazdaság sikere is. Az új munkahelyek nemzetgazdasági szinten magasabb vásárlóerőt, sikeres cégeket, új vállalati technológiákat jelentenek. Ez pedig a piac bővülésével együtt mind-mind a fejlődést mozdítja elő." – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a támogatás átadásakor rendezett sajtótájékoztatón.

A miniszter fontosnak tartja, hogy az új beruházási támogatást olyan cégek kapják meg, amelyek megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amelyekre ez a nemzetgazdasági program épült. Ezek konkrétan: az új munkahelyek teremtése, modern technológia alkalmazása, s végül de nem utolsósorban eredményes részvétel a piaci versenyben. "Már 2014-ben láthatóvá vált, hogy az Uniós támogatásokkal együtt szükség van arra, hogy azokat a hazai közepes- és nagyvállalatokat is támogassuk, amelyek kiszorultak az Uniós támogatási körből. A nemzetgazdasági érdekek azt diktálják, hogy ne engedjük, hogy háttérbe szoruljanak azok a hazai nagyvállalatok, amelyek nem részesülhettek az Uniós pályázati forrásokból. Ezért döntött úgy a kormány a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezésére, hogy a költségvetési forrásból 2015-ben 3 milliárd forintos, 2016-ban pedig már 15 milliárd forintos saját támogatási programot indít. Ez azoknak az ipari vállalatoknak szól, amelyek képesek arra, hogy bővítsék kapacitásaikat és új munkahelyeket hozzanak létre." – tudtuk meg Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől.

Gulyás István, a Kiskunfélegyházi Malom Kft. tulajdonosától az ünnepélyes átadáson rövid ismertetőt kaptunk arról, hogy városunk szegedi úti kenyérgyára hogyan érte el tizenöt év leforgása alatt a jelenlegi színvonalát. Megtudhattuk, hogy 2001. februárjában vásárolta meg a Félegyházi Pékséget és akkor lépett be a kapun úgy, mint tulajdonos. Akkor a gyárban 20 ember dolgozott, az éves árbevétel nem érte el a 100 millió forintot és 2000 m2-en folyt a munka. Most, 15 év elteltével közel 800 munkatárs dolgozik a gyárban, az éves árbevétel elérte az 5,5 milliárd forintot és a projekt zárásakor 9000 m2-en folyhat a munka.

Különösen nagy öröm a tulajdonos számára a kormány 480 millió forint támogatása, hiszen a kenyérgyár pályafutása alatt még soha nem nyert pályázati pénzt.

Nyilvánvaló, hogy ezzel a vissza nem térítendő támogatással sokkal gyorsabban fog fejlődni a vállalkozás és a korábbi években már előrevetített tervek hamarosan manifesztálódhatnak. A tulajdonos hangsúlyozta azt is, hogy a fent említett összeg óriási felelősséggel jár, de a kihívásoktól és a munkától soha nem riadtak vissza, melyet jól mutat a vállalkozás eddigi pályafutása is.

A lehetőségért pedig, mellyel bizonyíthatják fejlődőképességüket és versenyképességüket, köszönetét fejezte ki Gulyás István tulajdonos Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnek, Csányi József polgármesternek, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, valamint a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesületnek, aki összefogja a városunkban működő vállalkozásokat ezzel is lehetőséget teremtve a fejlődésre és a versenyképesség megtartására.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:23, hétfő | Helyi

Oktatási Hivatal: ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 06. 07:29, hétfő | Helyi

Sok kiváló tanuló kezdi meg érettségi vizsgáit a Móra Ferenc Gimnáziumban

A Móra Ferenc Gimnázium 2024. május 3-án (pénteken) tartotta ballagási ünnepségét.

2024. Május 05. 12:12, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 5. - HÚSVÉT 6. VASÁRNAPJA

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM