Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Augusztus 15. 15:53, hétfő | Helyi
Forrás: Szűts Tamás

Német delegáció járt városunkban

Német delegáció járt városunkban

Jövőre lesz 25 éves a testvérvárosi kapcsolat Braunfels és Kiskunfélegyháza között.

Háromtagú delegáció érkezett német testvérvárosunkból 2016. július 6-án Kiskunfélegyházára. A vendégeket, - Peter Schneidert Braunfels korábbi polgármesterét, Venesz József díjast, Ingo Habermannt, Bonnbaden polgármesterét és Joachim Erichet, a labdarugó klub vezetőjét - másnap Csányi József polgármester fogadta a Városházán. A megbeszélésen részt vett Dobák Sára a Testvérvárosi egyesület titkára és Szűts Tamás szekcióvezető. A kölcsönös bemutatás és bemutatkozás után Peter Schneider elmondta, szerinte nagyon fontos a személyes kapcsolat az elképzelések megvalósításában. Jövetelük egyik célja, hogy a 25 éves évforduló programjairól beszéljenek. Itt a régebbi együttműködés - mint például a Kiskun Kupa, a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének támogatása, Tűzoltók - felfrissítése, illetve újabbak létrehozása is szóba került. Peter Schneider, közölte, hogy most óvodai bútorok, közel 40 db szék és nyolc- tíz asztal vár szállításra. A tervek megvalósításához szükséges anyagi bázis megteremtéséhez mindkét fél keresi a lehetőségeket.
A tárgyalás végeztével Csányi József polgármester bemutatta a Városháza dísztermét. Ezután a Kiskun Múzeum Európa hírű Büntetés-végrehajtási kiállítása, vitéz Varga Zoltán magángyűjtő háborús relikviái és a Pajkos féle szélmalom szerepelt a programban.
Mivel a vendégek közül ketten most jártak először nálunk, felkeresték a Tűzoltóságot, Bugacpusztát, és találkoztak Busa Imrével, aki bemutatta a labdarugó klub életét.
A delegáció szombaton Kikindára utazott tovább.

Szűts Tamás

A fotókat Ingo Habermann és Szűts Tamás készítették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.