Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Szeptember 18. 15:01, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Mester Ernő távozni kényszerül igazgató posztjáról

Mester Ernő távozni kényszerül igazgató posztjáról

Azonnali hatállyal visszavonta Mester Ernő magasabb vezetői (igazgatói) megbízását Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkár asszony.

Az erről szóló határozatot dr. Kása Zsuzsanna tankerületi igazgató személyesen adta át a mai napon (szeptember 17-én, csütörtökön) a volt igazgatónak, egyben felajánlott számára a tankerület egyik intézményében a végzettségének megfelelő munkakört. Ennek elfogadásáról Mester Ernő hamarosan dönt – olvasható a Félegyház Közlöny internetes portálján.

Mint megtudtuk, - az SZMSZ-ben foglaltaknak megfelelően – az intézmény vezetésével Feketéné Borbély Zsuzsannát bízta meg a tankerületi igazgató asszony, aki a József Attila Általános Iskola tagintézmény-vezetője, de általános helyettesi feladatokat is ellát.

Az intézményvezetői pályázat kiírására hamarosan sor kerül. A véleményezési fórumok lefolytatása után, a vélemények figyelembevételével, a tankerület tesz javaslatot Hanesz József elnök úrnak, a vezető személyére vonatkozóan. Ez a tanév második félévének elejére várható.

Mint ismert, Mester Ernő iskolaigazgató és Juhász Béláné tagintézmény-vezető megbízásának visszahívását még április közepén kezdeményezték a diákok, a szülők és az alkalmazottak közösségeinek támogatásával. Juhász Béláné tagintézmény-vezető vezetői megbízását a KLIK megyei igazgatója szeptember 1-i hatállyal visszavonta, a Mester Ernő megbízásáról szóló döntést pedig Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkár asszonynak adta át.

– A döntés megszületésével több hónapos bizonytalanság ér véget. A város vezetése bízik abban, hogy visszaáll a rend, a kölcsönös bizalom, és mostantól mindenki az érdemi munkára tud figyelni – tette hozzá a tényekhez Csányi József polgármester, aki – mint fogalmazott – csak ismételni tudja az iskolai évnyitók alkalmával írt polgármesteri levél szavait:

„Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata elkötelezett abban, hogy intézményeink élén olyan felelős vezetők álljanak, akik kollégáik, a szülők és a diákok feltétlen bizalmát és támogatását élvezik, erkölcsileg feddhetetlenek, szakmailag kikezdhetetlenek, emberileg méltók a megbecsülésre és tiszteletre. Én ezt támogatom Kiskunfélegyháza polgármestereként, hiszen ezt várom el szülőként magam is a város felelős vezetőitől.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.