Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 26. 14:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Megújult parkoló és járdaszakasz is szépíti ezentúl a lakótelepet

Megújult parkoló és járdaszakasz is szépíti ezentúl a lakótelepet

Ez a hónap sem múlhatott el úgy, hogy ne kapjon több városrészünk új parkolót és útszakaszt.

A mai napon (október 26-án) a 7. sz. választókerületben avatták fel a Darvas tér 2-3. sz. ház előtt megújult parkolót és a Holló László u. 22-24, valamint a 16-18. sz. alatti ingatlanok közötti terület járdáját.

Csányi József polgármester az átadás kapcsán elmondta, hogy Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2015-ben elindította a „Kiskunfélegyháza Újjáépül Program”-ot, melynek szerves részét képezik a város neuralgikus pontjainak felújítása. A Darvas tér 1-3-5. közötti részen a gépjárművek parkolása mindig gondokba ütközött. Ezúttal a Darvas tér 2-3. sz. előtt valósulhatott meg a parkoló építése, de 2018-ban tovább fog folytatódni ez a fejlődés, melynek eredményeként a lakótelepen (is) még több helyen lehet kulturált körülmények között megállni és parkolni.

A polgármester még azt is elmondta, hogy városunk egy nagyon komoly projekt keretén belül mintegy 400 millió forintot nyert arra a kossuthvárosi, illetve a Petőfi lakótelepi közösségi terek fejlesztésére. Ez további járdaépítésekre, játszótér fejlesztésekre, parkok helyreállítására, rendbetételére ad lehetőséget.
Horváth Gábor a 7. sz. választókerület önkormányzati képviselője az ünnepélyes szalagátvágást megelőzően örömmel konstatálta azt, hogy a lakók által már évekkel ezelőtti igényeit kielégítve a Darvas tér 2-3. sz. előtti parkoló megépítése végre idén megvalósulhatott.

- Noha kevesebb gépjármű befogadására alkalmas a terület mint eddig, de úgy gondolom nem mindegy senkinek, hogy térdig érő sárba fog kilépni az autójából, avagy egy szép térburkolattal ellátott, csatornázott, minden igényt kielégítő parkolóban hagyhatja járművét. S nem csak maga a parkoló ténye a fontos ennél a beruházásnak a megvalósulásában, hanem az is, hogy a közterület is megszépült a projekt kivitelezésének köszönhetően. Mindezek a fejlesztések ráadásul további lépéseket is vonnak maguk után. A közvilágítás kibővítése, valamint egy játszótér és a parkosítás is tervben ezen a területen – árulta el Horváth Gábor képviselő.

A fejlődés, szépülés, épülés Kiskunfélegyházán nem állt meg! Az elkövetkező napok, hetek és hónapok is tartogatnak még olyan munkálatokat, melyek hamarosan átadásra kerülhetnek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.