Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. December 04. 09:22, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Megújult járdaszakaszt adtak át az 5. számú választókörzetben

Megújult járdaszakaszt adtak át az 5. számú választókörzetben

Ezentúl biztonságosan juthatnak a Bajcsy-Zsilinszky utcán közlekedő gyalogosok egészen a Liget utcáig, a bal oldalon megújult járdaszakasznak köszönhetően.

Az elmúlt évben a Bajcsy utca bal oldalán lévő járda (a központ felől nézve) egy szakasza készült el, ami számszerűen kb. 320 méternyi megújult burkolatot jelent. Idén pedig a folytatták az építkezést és egészen a Liget utcáig megtörtént a Bajcsy utca járdájának térkövezése. Ennek a városrésznek a Bajcsy utca egy gyűjtőszakasza, hiszen innen nyílnak a környező utcák. Nagyon sok idős húzza itt a bevásárlókosarát és nagymamák, anyukák tolják unokáikat, gyermekeiket babakocsiban. Az itt élőknek régi kívánsága teljesült most a felújításnak köszönhetően – tudtuk meg Balla László alpolgármestertől az átadás kapcsán.

Azt is elmondta a körzet önkormányzati képviselője, hogy városrész északi végében még volt két rövid 80-100 m-es szakasz, mely nem volt aszfaltozva. Ezen utcácskák szilárd burkolattal való ellátása is megtörtént, valamint a Bajcsy utca végén egy több mint 300 m-es szakaszon elterülő, mondhatjuk úgy „sártengert” is sikerült felszámolni az aszfaltozási munkálatoknak köszönhetően. A munkálatok költségeivel kapcsolatban megtudtuk, hogy 80 és 100 millió forint közötti összegből sikerült megvalósítani a fent említett utak szilárd burkolattal való ellátását és a járdaszakasz térkövezését, de ez az összeg a projekthez szorosan kapcsolódó munkálatokat (úgy mint nyílt rendszerű vízelvezető ároképítés) is fedezte.

Az alpolgármester az elkövetkező két év terveiről is beszélt:
- A Bajcsy utca másik felének járdáját is szeretnénk rendbe tenni, hiszen ugyanolyan rossz állapotban van, mint amelyet idén sikerült megújítani. A várható költségeket már jeleztem a városvezetés felé, melynek köszönhetően a jövő évi költségvetésben már szerepel a munkálatok elvégzéséhez szükséges összeg.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok